Annonce
Jelling

Freddys ejendom udsat for hærværk: Har usædvanlig opfordring til gerningsmændene

Freddy Kristensen ejer ejendommen ved Jelling Station, hvor ukendte gerningsmænd har malet graffiti og lavet ridser på vægge og vinduer. Privatfoto/Privatfoto

Ridsede ruder og graffiti på væggene vil nok få de fleste husejere til at rase, men Freddy Kristensen har valgt en anderledes tilgang. Hvis gerningsmændene melder sig, vil han hjælpe dem med at finde et sted, hvor de kan male i fred - og måske kan de endda få et job ved ham.

Jelling: "Til Jer, der åbenbart keder Jer rigtig meget og sætter en stor kunstnerisk ære i at ødelægge andres ejendom, vil jeg gerne tilbyde et job."

Sådan skriver Freddy Kristensen i et opslag i Facebook-gruppen "Det sker i Jelling", fordi en ejendom ved Jelling Station, som han ejer, er blevet udsat for hærværk - blandt andet i form af graffiti.

Derfor tilbyder Freddy Kristensen i samme opslag også at hjælpe gerningsmændene med at finde et sted, hvor de kan få lov til at male i fred og uden, det skal gå ud over privat ejendom. Ja, faktisk har han droppet det klassiske raseri-opslag og i stedet forsøgt at være mere imødekommende over for graffiti-malerne.

- Tanken er, at jeg gerne vil give dem chancen for at gøre det godt igen, uden at jeg bærer nag. Der er jo malet nogle særlige signaturer, der fortæller, hvem det er, og min opfordring er, at de kommer herned og gør det rent, og så kan vi kigge på at finde et sted til dem, hvor de kan hygge sig med at male i fred. Jeg kan egentlig godt lide den form for kunst, og det er kun et problem, når de ødelægger andres private ejendom med det, siger han.

Annonce

Det er lidt mere ironisk ment i forhold til, at jeg kan skaffe dem et job. Men det vil også godt kunne lade sig gøre. Er det de rigtige mennesker til jobbet, så er det ikke vigtigt med deres baggrund. Vi har vel alle været unge og lavet noget, som man ikke fortæller i den sammenhæng. Det kunne blive aktuelt, når de er færdige med at rense ejendommen for maling.

Freddy Kristensen, ejer af hærværksramt ejendom
Freddy Kristensen ejer bygningen her, der ligger lige op til Jelling Station, og han blev for nylig mødt af graffiti på væggene og ridser i vinduerne. Privatfoto.

Tilbyder både lokaler og træ

Freddy Kristensen har flere idéer til, hvor i Jelling man vil kunne lave et sted, hvor der kan males på livet løs. Og han nævner også, at et samarbejde med kommunen kunne være en mulighed.

- Jeg kan forstå, at andre kommuner bruger penge på at lave pladser, hvor man kan komme og male, så det kunne man også gøre i Jelling. Jeg er også ved at udleje lokaler på Vejlevej 11, og så længe de står tomme, kunne man bruge dem, siger han og tilføjer, at han godt vil kunne stille træplader til rådighed, som der kan males på.

Ejeren af ejendommen, Freddy Kristensen, håber, at nogle vil melde sig, og så vil de blive bedt om at gøre væggene rene. Til gengæld tilbyder han at hjælpe med at finde et permanent sted, hvor der kan males i fred og uden at ødelægge andres private ejendom. Privatfoto.

Kan måske skaffe job

At lave et område til graffitimaling er han ret så seriøs omkring. Den del med jobbet var måske lige til den gode side, selv om Freddy Kristensen slet ikke vil afvise det. Han ønsker ikke at blande sin arbejdsplads ind i sagen, men han er i en position, hvor han vil kunne ansætte folk - også selv om de har lavet hærværk på hans ejendomme.

- Det er lidt mere ironisk ment i forhold til, at jeg kan skaffe dem et job. Men det vil også godt kunne lade sig gøre. Er det de rigtige mennesker til jobbet, er det ikke vigtigt med deres baggrund. Vi har vel alle været unge og lavet noget, som man ikke fortæller i den sammenhæng. Det kunne blive aktuelt, når de er færdige med at rense ejendommen for maling, siger han.

Freddy Kristensen har i et Facebook-opslag tilbudt dem, der har begået hærværk på hans ejendom, at de kan få hjælp til at finde et permanent sted, hvor de kan lave graffiti. Privatfoto.

Må selv punge ud

Hvis der ikke er nogen, der melder sig, må Freddy Kristensen selv i gang med at få ejendommen renset. Og det betyder også, at han selv må have læderpungen op af baglommen.

- De har ridset i ruderne, så de skal nok skiftes, og væggene skal renses og males, så det bliver en dyr affære, og det er mig, der står med regningen. Man bliver ked af, at man ikke kan have noget i fred, og jeg ved godt, at ejendommen ligger op ad en befærdet station, men jeg synes stadig ikke, at det er okay, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce