Annonce
Fredericia

Fredericia bliver oplyst af samme julebelysning som sidste år: En ting forsvinder dog fra gadebilledet

Det bliver både muligt at se de oplyste kronhjorte og et indpakket rådhus, når julebelysningen igen bliver tændt i Fredericia. Arkivfoto: Søren Gylling.
Fredericianerne kan denne jul opleve den samme julebelysning, som blev indkøbt og sat op sidste år. En ting er dog forandret.

Fredericia: Julen er traditionernes tid. Og det ser ud til, at der med sidste års indkøb af ny julebelysning til Fredericia Juleby er skabt en ny juletradition i byen.

Med decembers snarlige kommen kan man nemlig se frem til, at der flere steder i byen bliver udsmykket med det samme julebelysning som sidste år. Det fortæller Lene Bach Jørler, chefkonsulent hos Business Fredericia.

- Sidste år blev der jo købt nyt ind. Så det man så sidste år, vil man se igen i år. Det er det samme med den store gaveportal, kronhjorte, lys i træerne, og så bliver der også sat kræmmerhuse op i videst udstrækning, siger hun og fortsætter:

Annonce

- Man har jo i Fredericia i rigtig mange år været kendt for sine kræmmerhuse, der har hængt over gaderne. Men de kan ikke blive ved med at blive repareret, så de udfases lige så stille. Derfor gik man i gang med at se på, hvordan man så kunne finde på noget nyt og spændende julebelysning. Så alt det, der var sidste år, kommer op igen. Højst sandsynligt med nogle nye placeringer.

Juletænding rykket

Det er dog ikke alt, hvad man kunne se i gadebilledet sidste jul, der vil være at finde igen i år.

- Det eneste, der ikke kommer i år, er det Disney-område, der var lavet nede på Ryes Plads. Det var lejet ind for kun et år, fortæller Lene Bach Jørler, som dog ikke kan udtale sig om, hvorvidt kommunen har fundet på noget andet i stedet for Disney-figurerne.

Normalt vil man kunne opleve juleudsmykningen fra sidste fredag i november, men på grund af den forholdsvis nye tradition med Black Friday er tændingen af juletræ og besøg af julemanden blevet skubbet en dag.

- Det er planlagt, at alt julebelysning tændes torsdag 25. november. Det plejer at være den sidste fredag i november, men grundet Black Friday er det rykket. Fredericia Shopping mener, at det er to forskellige poler. Black Friday er sådan noget med overflod og procenter, og det er ikke meget i børnehøjde. Så man har simpelthen i år ønsket, at vi flytter tændingen af juletræet til dagen før, så børnene har muligheden for, at far og mors fokus er på, at man kan hygge om det, siger Lene Bach Jørler.

Annonce
Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Fredericia

Her kan du få arbejde straks: Jobbene står i kø hos Fournaise og kollegerne

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung person over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce