Annonce
Fredericia

Fredericia gør det lidt bedre på beskæftigelsesområdet: Men ligger stadig blandt de dårligste

Fredericia Kommune klarer sig ikke så godt, når det kommer til at få sine ledige borgere i job, men der er dog forbedring at spore. Det viser Beskæftigelsesministeriets seneste benchmarking-liste. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Kommune er rykket en smule frem på Beskæftigelsesministeriets såkaldte benchmarking-liste, der opgør kommunernes resultater, når det kommer til at få borgere i job.
Annonce

Fredericia: Efter sidste års bundplacering på Beskæftigelsesministeriets oversigt over, hvordan kommunerne klarer sig, når det handler om at få sine ledige borgere i job, kunne det næsten kun gå fremad. Det har det også gjort.

For et år siden offentliggjorde Beskæftigelsesministeriet for første gang sin såkaldte benchmarking-liste, og her lå Fredericia Kommune samlet nummer 97 ud af de 98 danske kommuner. En placering, som formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V) dengang kaldte ærgerlig.

Opgørelsen kommer to gange om året, og den seneste viser, at Fredericia er rykket frem til plads nummer 88.

- Det går den rigtige vej. Jeg hæfter mig ved, hvor vi var, og hvor vi er på vej hen. Tallene er baseret på 2018-tal, så jeg forventer, vi går endnu længere frem. Meget er sat i gang og bliver sat i gang nu, siger Peder Tind.

Det går den rigtige vej. Jeg hæfter mig ved, hvor vi var, og hvor vi er på vej hen. Tallene er baseret på 2018-tal, så jeg forventer, vi går endnu længere frem. Meget er sat i gang og bliver sat i gang nu.

Peder Tind (V), udvalgsformand

Annonce

Nabokommuner klarer sig godt

Listen er baseret på perioden 1. halvår 2018 til 2. halvår 2018.

I toppen af listen ligger de kommer, som ud fra deres rammevilkår har færre på offentlig forsørgelse end forventet, mens bunden af listen viser de kommuner, som har flere på offentlig forsørgelse end ventet. Nyborg ligger nummer et, mens nabokommunerne placerer sig som nummer 23 (Middelfart), 36 (Vejle) og 37 (Kolding).

På trods af Fredericias placering i den kedelige ende af listen har Peder Tind ingen intention om at kritisere listen eller udformningen af den.

- Jeg synes, det er godt med de her undersøgelser. Hvis man skal ændre noget, må man også erkende, hvor man er, siger han.

Fredericia Kommune er dog i top ti, når det handler om at forbedre sig. Her placerer kommunen sig på en ottendeplads.

Annonce

Millioner at hente

En anden årsag til, at Peder Tind forventer, Fredericia vil klare sig bedre på listen fremover er, at social- og beskæftigelsesudvalget har igangsat en række tiltag, som skal få flere borgere væk fra offentlig forsørgelse. Det handler blandt andet om de otte analyser og 80 anbefalinger, der har kortlagt Fredericia Jobcenter.

Desuden har det politiske udvalg besluttet at omprioritere 14,9 millioner kroner på jobcentret for at servicere virksomhederne bedre. Omprioriteringen bliver fuldendt inden nytår, mens implementeringen af de 80 anbefalinger er i gang. Kun omkring en håndfuld af anbefalingerne er endnu ikke begyndt, så det arbejde fortsætter ind i 2020.

- Vi vil i udvalget løbende følge implementeringen, og i marts holder vi et borgermøde om processen, og hvor langt vi er. Til den tid vil der formodentlig være endnu flere ting, der er løst eller i gang, fortæller Peder Tind.

Hvis Fredericia Kommune klarede sig gennemsnitligt, var der op mod 12,5 millioner kroner at hente i besparelser på offentlig forsørgelse. Peder Tind har da også en forventning om, at Fredericia Kommune vil rykke frem på listen inden for overskuelig fremtid.

- Om et år skulle vi gerne være længere fremme i feltet. Jeg er sikker på, det kommer til at ske. Men det er det lange seje træk. Der er ingen nemme løsninger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce