Annonce
Erhverv

Fredericia har fået en parykmager: Har åbnet værksted i Danmarksgade

Michael Skytte laver parykker til for eksempel sygdomsramte. Men også til teater og opera. Foto: Peter Leth-Larsen
Frisør og teatersminkør Michael Skytte er rykket ind i klinikfællesskab. Laver hår til både sygdomsramte og underholdningsbranchen.

Fredericia: Michael Skytte er uddannet frisør og var i flere år tillige tilknyttet Fredericia Teaters hold bag scenen som frisør og sminkør.

Nu har den 28-årige fredericianer imidlertid åbnet eget parykmageri i Danmarksgade 39 - under eget navn og med internetadressen www.parykmager.dk.

På adressen ligger der i forvejen et klinikfællesskab mellem massører, fodterapeuter og andre behandlere.

Annonce
Tidligere på året åbnede 28-årige Michael Skytte sit lille parykmageri i Danmarksgade i Fredericia. Foto: Peter Leth-Larsen

Udlært i Børkop

Michael Skytte er vokset op i Børkop, gik senere på Fredericia Realskole og blev oprindelig - næsten - udlært butiksassistent i Rema 1000 i Børkop.

Interessen for klipning og hårfarvning - der stammer fra barndommen - fik ham imidlertid til at skifte løbebane. I en kombination af frisørskoleforløb på International Business College i Kolding og læreplads hos Grøndahl Coiffure i Børkop blev han udlært frisør. Siden gik turen til saloner i København og tilbage igen til stillingen på Fredericia Teater. Michael Skytte har også været ansat som frisør i hårplejefirmaet Redken.

Til syge og teater

Arbejdspres på teatret resulterede i endnu et drej på vejen, og siden foråret 2019 har han lavet parykker til eksempelvis kræftramte og til personer med andre lidelser, der indebærer hårtab.

- Derudover har jeg i år været tilknyttet Det Kongelige Teaters friluftsforestilling "Kong Arthur" på Moesgaard i Aarhus og skal også være på Den Ny Opera i Esbjergs opsætning af en del af Wagners "Ringen", fortæller Michael Skytte.

Han har taget flere certificerede kurser i parykmageri.

Michael Skytte er uddannet frisør og arbejdede indtil efteråret i seks år i Fredericia Teaters frisørafdeling. Foto: Peter Leth-Larsen

Individuelle ønsker

- Man kan godt lave en paryk i hånden og fra bunden, men det bliver meget dyrt, fortæller Michael Skytte.

Normalt bestiller man standardparykker med fiberhår eller med rigtigt menneskehår, som folk donerer, hjem og bearbejder dem.

- Menneskehåret afbleges, indfarves og coates for at gøre det slidstærkt. Herefter syr man på, retter til og klipper til, forklarer han. Alt efter behov og kundens ønsker.

Normalt laves parykker af fiberhår eller af rigtigt menneskehår, som folk frivilligt donerer. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce