Annonce
Fredericia

Fredericia indtager kedelig førsteplads: Skolebørn får coronatal til at stige

- Vi skal forberede os på, at antallet af coronasmittede vil bølge op og ned i løbet af efteråret og vinter, siger koncernchef i Fredericia Kommune, som råder til, at alle husker de gode vaner med håndhygiejne, afstand og bliv hjemme, hvis du har symptomer. Arkivfoto: Mette Mørk
Den seneste uge er der fundet 93 nye tilfælde af coronasmittede. Det gør Fredericia den kommune i Jylland med det højeste smittetal.

Fredericia: Selvom tre ud af fire borgere i Fredericia har fået første skud af vaccinen mod covid-19, så stiger smittetallet igen.

Den seneste uge er 93 borgere testede positiv for coronavirussen, hvilket giver et incidenstal på 180,9. Det viser Statens Serum Instituts daglige opgørelse af coronatal.

I sidste uge lå incidenstallet på 147.

Annonce

Mens smittetallet stiger i Fredericia Kommune, så falder det i de omkringliggende kommuner, så Fredericia har siden mandag indtaget den kedelige plads som den jyske kommune med højeste incidenstal, som dækker over antal smittede pr. 100.000 indbyggere inden for de seneste syv dage.

Koncernchef Yelva Jensen holder skarpt øje med tallene - og har en appel til hovedsagligt forældre til skolebørn:

- Det er primært skolebørn, der bliver smittet nu. De er tilbage i skolerne, og der er ingen restriktioner, så vi havde forventet, at smittetallet ville stige. Men tallene er høje.

Fredericia Kommune følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og hjælper med smitteopsporingen. Børn og voksne, der har været i nærkontakt med en smittet, vil blive sendt hjem, til de er blevet testet negative.

Hvor bekymrede er I lige nu?

- Vi holder øje med tallene, men vi har is i maven. Tallene er i den høje ende, så vi vil gerne se, at det falder igen. Vi er der, hvor Kolding var for et par uger siden, siger Yelva Jensen og tilføjer:

- Vi vil komme til at se udsving henover efterår og vinter. Så det er vigtigt, at vi stadig holder fast i de gode vaner med at vaske hænder og holde afstand. Og har ens barn symptomer, så lader man være med at besøge bedsteforældrene.

Koncernchefen minder også om, at så længe man ikke er vaccineret, så anbefales det, at man lader sig teste to gange om ugen.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce