Annonce
Erhverv

Også Fredericia mangler kokke: Ti Trin Ned har fået nul ansøgninger

Rainer og Mette Gassner har i 20 år drevet restauranten Ti Trin Ned i Fredericia. Siden slutningen af maj har de uden held søgt ny kok. Foto: Peter Leth-Larsen
Restauratører i Fredericia har ligesom i resten af landet svært ved at rekruttere kokke og tjenere. Michelin-restauranten Ti Trin Ned mistede to kokke under seneste coronanedlukning, og ejerne søger stadig i ind- og udland efter ny kok.

Fredericia: Siden slutningen af maj har kokkeparret bag Michelin-restauranten på Toldkammeret Ti Trin Ned, Mette og Rainer Gassner, søgt en ambitiøs kok til deres team.

Og de søger stadig.

- Vi mangler stadig en kok, for vi har ingen ansøgninger fået. Det er meget op ad bakke, for der er virkelig mangel på kokke. Ikke kun i Danmark, men også i andre europæiske lande, siger Rainer Gassner, der kender kolleger i København, der har ligeså svært ved at rekruttere.

Annonce

Han tilføjer:

- De fleste af mine kokke kommer langvejs fra og flytter til byen. Efter nogle år flytter de tilbage. To af mine kokke har under nedlukningen skiftet branche.

Ti Trin Ned er blot én af mange virksomheder i Fredericia, der for tiden søger kokke og tjenere til at yde den service, deres gæster kommer for at få. En søgning på forskellige jobportaler viser, at syv hoteller, restauranter og virksomheder søger kokken og tjenere.

Ingen mad uden kokke

Hotel Postgården har hen over sommeren også søgt en kok. Hotelchef Thorbjørn Birkelund har dog mere held med rekrutteringen, for han har fået to ansøgninger.

- Jeg står ikke uden, men det er svært for der er generel mangel på kokke og tjenere i branchen, siger hotelchefen, der har nemmere ved at rekruttere receptionister og stuepiger.

- Flere steder begrænser de åbningstiderne, fordi der ikke er nogen til at lave maden. Jeg håber ikke, at vi ender der - men det kan blive konsekvensen, siger Thorbjørn Birkelund.

Annonce

Jobcenterchef: Ikke nyt

Ifølge chefen for Fredericia Kommunes jobcenter er hotel- og restaurationsbranchen en af de brancher, de har fokus på. Selvom enkelte restaurationer oplever, at deres kokke og tjenere har skiftet branche under coronanedlukningerne, så er det ikke nyt, at det er en branche, der løbende har brug for arbejdskraft.

- Her og nu kan vi ikke stille med arbejdskraft, for vi har ingen ledige kokke og tjenere, fortæller jobcenterchef Sanela Ljeskovica.

Jobcenterchef i Fredericia Kommune, Sanela Ljeskovica, ser ikke manglen på arbejdskraft som et entydigt coronaproblem. Men nedlukningerne har ikke gjort det nemmere at rekruttere kokke og tjenere. Arkivfoto: Dorte Brandsen

Jobcenteret har løbende dialog med branchen om deres behov for arbejdskraft, og jobkonsulenterne inspirerer og vejleder ledige til brancheskift.

Ifølge Sanela Ljeskovica er der 120 ledige kandidater, der søger job inden for branchen, men de har baggrund som køkkenhjælper, cafemedarbejder eller smørrebrødsjomfru.

- Vi prøver at lave jobmatch, og så kører vi opkvalificeringsforløb for de, der gerne vil den vej, siger jobcenterchefen, der ikke ser manglen på arbejdskraft som et entydigt coronaproblem.

Men nedlukningerne har ikke hjulpet på det.

- Der er sket en bevægelse. Det er en branche med mange løst ansatte, og de, der tidligere har taget job som tjenere, har fundet job i andre brancher.

Annonce

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv For abonnenter

Kendt erhvervsmand tabte i boligretten: Nu har hans lejer rettens ord for, at hun må blive boende - selv om han gerne vil rive det forfaldne hus ned

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder besøger Vejles dyreste og fineste restaurant: 'Efter Jens Vejmand kører det langsomt af sporet for mig'

Erhverv For abonnenter

Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission' - salonen får nyt navn og flytter ud af baggården

Alarm 112

Halsgreb i Ørstedsgade: 40-årig skal i fængsel for at tage kvælertag på sin gæst

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

Løvkvist: Pape bøjede sine principper i Hjort-sagen for at ophæve sin egen isolation

Vejle

Se video: De hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Stor passion bliver til virkelighed: Nu åbner brænderi med økologisk brændevin i gammel landevejskro

Alarm 112

Så har man set det med: Der sad fem mænd i en tuk-tuk. Den ene sprang ud og ødelagde et nyplantet træ

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Erhverv

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn, har det siddet dybt i mig'

Billund For abonnenter

Vorbasse Campings nye ejere har overtaget pladsen: - Vi føler slet ikke, at det er et arbejde

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce