Annonce
Erhverv

Også Fredericia mangler kokke: Ti Trin Ned har fået nul ansøgninger

Rainer og Mette Gassner har i 20 år drevet restauranten Ti Trin Ned i Fredericia. Siden slutningen af maj har de uden held søgt ny kok. Foto: Peter Leth-Larsen
Restauratører i Fredericia har ligesom i resten af landet svært ved at rekruttere kokke og tjenere. Michelin-restauranten Ti Trin Ned mistede to kokke under seneste coronanedlukning, og ejerne søger stadig i ind- og udland efter ny kok.

Fredericia: Siden slutningen af maj har kokkeparret bag Michelin-restauranten på Toldkammeret Ti Trin Ned, Mette og Rainer Gassner, søgt en ambitiøs kok til deres team.

Og de søger stadig.

- Vi mangler stadig en kok, for vi har ingen ansøgninger fået. Det er meget op ad bakke, for der er virkelig mangel på kokke. Ikke kun i Danmark, men også i andre europæiske lande, siger Rainer Gassner, der kender kolleger i København, der har ligeså svært ved at rekruttere.

Annonce

Han tilføjer:

- De fleste af mine kokke kommer langvejs fra og flytter til byen. Efter nogle år flytter de tilbage. To af mine kokke har under nedlukningen skiftet branche.

Ti Trin Ned er blot én af mange virksomheder i Fredericia, der for tiden søger kokke og tjenere til at yde den service, deres gæster kommer for at få. En søgning på forskellige jobportaler viser, at syv hoteller, restauranter og virksomheder søger kokken og tjenere.

Ingen mad uden kokke

Hotel Postgården har hen over sommeren også søgt en kok. Hotelchef Thorbjørn Birkelund har dog mere held med rekrutteringen, for han har fået to ansøgninger.

- Jeg står ikke uden, men det er svært for der er generel mangel på kokke og tjenere i branchen, siger hotelchefen, der har nemmere ved at rekruttere receptionister og stuepiger.

- Flere steder begrænser de åbningstiderne, fordi der ikke er nogen til at lave maden. Jeg håber ikke, at vi ender der - men det kan blive konsekvensen, siger Thorbjørn Birkelund.

Annonce

Jobcenterchef: Ikke nyt

Ifølge chefen for Fredericia Kommunes jobcenter er hotel- og restaurationsbranchen en af de brancher, de har fokus på. Selvom enkelte restaurationer oplever, at deres kokke og tjenere har skiftet branche under coronanedlukningerne, så er det ikke nyt, at det er en branche, der løbende har brug for arbejdskraft.

- Her og nu kan vi ikke stille med arbejdskraft, for vi har ingen ledige kokke og tjenere, fortæller jobcenterchef Sanela Ljeskovica.

Jobcenterchef i Fredericia Kommune, Sanela Ljeskovica, ser ikke manglen på arbejdskraft som et entydigt coronaproblem. Men nedlukningerne har ikke gjort det nemmere at rekruttere kokke og tjenere. Arkivfoto: Dorte Brandsen

Jobcenteret har løbende dialog med branchen om deres behov for arbejdskraft, og jobkonsulenterne inspirerer og vejleder ledige til brancheskift.

Ifølge Sanela Ljeskovica er der 120 ledige kandidater, der søger job inden for branchen, men de har baggrund som køkkenhjælper, cafemedarbejder eller smørrebrødsjomfru.

- Vi prøver at lave jobmatch, og så kører vi opkvalificeringsforløb for de, der gerne vil den vej, siger jobcenterchefen, der ikke ser manglen på arbejdskraft som et entydigt coronaproblem.

Men nedlukningerne har ikke hjulpet på det.

- Der er sket en bevægelse. Det er en branche med mange løst ansatte, og de, der tidligere har taget job som tjenere, har fundet job i andre brancher.

Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Erhverv

Heste-succes: Stald Barok er rykket ind i eliten

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Annonce