Annonce
Kultur

Fredericia Teater klar med 11 forestillinger i 2020: Clint Eastwood-film opføres som musical

Årets store musical bliver den store Lennon-McCartney musical "She Loves You", men teatergængerne kan også se frem til flere verdenspremierer og det romantiske drama "Broerne i Madison County".

Fredericia: Der er ingen antræk til åndenød på Fredericia Teater, hvor man om lidt går i gang med en hæsblæsende sæson. Hele 11 forestillinger er på repertoiret, hvis man medtager de sidste forestillinger af "Klokkeren fra Notre Dame" og smutter lidt ind i 2021.

Faktisk har Fredericia Teater aldrig haft mere på programmet. Til sommer har teatret verdenspremiere på Lennon-McCartney-musicalen "She Loves You", sætter den pris-vindende musical-succes "Broerne i Madison County", har verdenspremiere på familieeventyret "A Heros tale", og så forlænger teatret både Tarzan the Musical på Falkonerscenen og Klokkeren fra Notre Dame i Fredericia. Det oplyser Fredericia Teater i en pressemeddelelse.

Masser på plakaten

"She loves You" har premiere på Det Kongelige Teater 19. juni 2020 og er programsat til 5. juli. Forestillingen flytter til Fredericia med premiere den 9. oktober, hvor den er på plakaten frem til 6. december.

"Shu-bi-dua the musical 2.0" har premiere på Fredericia Teater 20. marts og spiller til 19. april.

I den lille sal er der 17. april verdenspremiere på den dansk-amerikanske produktion, musicalen "A hero's tale".

"Broerne i Madison County" har premiere 11. september og spiller til 20. september.

"A Musical X-MAS IV – Rated P for Puppets" spiller fra den 27. november 2020 – 13. december 2020.

"De faste synger": Elton John 30. maj 2020. Cole Porter" er på plakaten den 22. januar 2021 og den 19. februar synger de faste Stephen Schwartz.

Jubilæumskoncerten "Du har aldrig haft en ven som mig..." Spiller fra 24. marts til 31. marts 2021.

Derudover forlænger Fredericia Teater Tarzan på Falkonerscenen frem til 5. januar og Klokkeren fra Notre Dame spiller yderligere 13. - 15. december.

Fest for 10 år

Den kommende sæson 2020-21 bliver en markering af, at det er 10 år siden kursen blev sat imod at blive hele Danmarks musicalteater. I den periode har Fredercia Teater haft mere end en million publikummer til en anmelderroste og publikumstiltrækkende store forestillinger, og per 1. januar 2020 rykker teatret over på finansloven med nationale forpligtelser indenfor musicalgenren.

- Den kommende sæson understreger med al tydelighed at vi er blevet Hele Danmarks Musicalteater, og jeg glæder mig helt vildt til og over at vi skaber oplevelser i særklasse til danskere i hundredetusindvis. Det er jeg super-stolt over, udtaler teaterchef Søren Møller i pressemeddelelsen.

10-året markerer teatret med en jubilæumsgallakoncert under titlen: Du har aldrig haft en ven som os - 10 år med hele Danmarks musicalteater". Koncerten spiller fra den 25. marts 2021.

Annonce

Verdenspremiere klar

Årets store og meget ventede forestilling er "She Loves You", som er baseret på Lennon/McCartneys udødelige sangkatalog fra Beatles-årene i 1960’erne. Musicalen er produceret i samarbejde med Maestro Productions og skulle oprindeligt have haft premiere i dette efterår. Det var man af kvalitetsmæssige årsager nødt til at udskyde, men til sommer er forestillingen klar designet af det prisbelønnede hold bag "Klokkeren fra Notre Dame".

Forestillingen har blandt andet Maria Lucia og Emil Birk Hartmann i hovedrollerne og har premiere d. 19. juni på Gamle Scene på Det Kongelige Teater, hvorefter opsætningen opføres på Fredericia Teater fra d. 9. oktober.

Annonce

Romantisk drama

En af sæsonens helt særlige afsløringer er musicalen "Broerne i Madison County". Det romantiske drama er mest kendt fra filmudgaven fra 1995, instrueret af Clint Eastwood og med ham selv og Meryl Streep i hovedrollerne.

I Fredericia Teaters produktion bliver det musical-stjernerne Bjørg Gamst og Lars Mønsted, der også privat danner par, som indtager hovedrollerne når den Tony-vindende musik skal opføres. Forestillingen bliver sat op i Fredericia Teaters lille sal næste efterår fra den 11. september.

Annonce

Nok en verdenspremiere

17. april er Fredericia Teater klar med endnu en verdenspremiere. Det er den dansk-amerikanske produktion "A heros tale". En fantasifuld fortælling for hele familien. Musikken er skrevet af Arthur Lafrentz Bacon, mens manuskriptet er skrevet af Mads Æbeløe Nielsen, der har adskillige af teatrets succes på sit cv - blandt andet Shu-bi-dua og Seebach. Mads Æbeløe co-writer manuskriptet med Broadway-skuespiller og dramatiker Randy Blair. Forestillingen instrueres af John Simpkins.

Hen over foråret står teatrets faste ensemble på scenen med en række af deres egne produktioner: "De faste synger". Foråret byder på koncerter med musik af Rodgers & Hammerstein og Elton John. Senere på året bliver det aftener i selskab med Cole Porters og Steven Schwartz.

2020 byder også på traditionen med teatrets musical julekoncerter. I 2020 får den undertitlen "Rated P for puppets", og så er det op til publikum at gætte, hvad det omfatter.

Fredericia Teaters store forestilling i 2020 bliver den nyproducerede musical "She loves You", men der ud over bliver der året igennem drysset fine tilbud til teatergængerne ud på plakaten. Blandt andet står Lars Mølsted og Bjørg Gamst på scenen i det romantiske drama "Broerne i Madison County", og der diskes op med juledukker og alt det bedste fra ti års store forestillinger. Plakat: Fredericia Teater
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Debat

Vi skal investere mere i sikring mod klimaforandringer

Annonce