Annonce
Sport

Fredericiansk top-triatlet indstiller karrieren

Andreas Schilling indstiller karrieren som traitlet. Arkivfoto: Lea Hoffmann
Andreas Schilling indstiller sin aktive karriere som triatlet. Han var ellers et af Fredericias gode bud på en OL-deltager.
Annonce

Fredericia: Andreas Schilling indstiller sin aktive karriere som triatlet efter seks sæsoner i den absolutte verdenselite indenfor olympisk triatlon.

Den fredericianske triatlet var ellers allerede klar til at deltage ved OL i Tokyo grunde sint flotte resultater, men nu kommer han selvsagt ikke til at repræsentere Fredericia ved den store, internationele sportsbegivenhed.

- Andreas har betydet utroligt meget for kulturen i Fredericia Triathlon Klub. Selv da han flyttede fra byen, tog han sig tid at komme i klubben og give noget af sin erfaring videre til de unge – en kultur som i dag er en integreret del af klubben, siger hans mangeårige træner Boris Bjulver i en pressemeddelelse.

- Jeg ønsker Andreas alt det bedste, og skulle han i fremtiden få lyst, er han er altid velkommen til at komme ned i klubben og træne med.

Hans første mesterskab faldt ved Nordisk Undgomsmesterskab i 2008, og i 2015 trådte han for alvor ind på den store internationale scene, da han kom på World Cup-podiet for første gang. Siden blev det til to podieplaceringer mere World Cuppen.

I 2016 medvirkede han ved OL i Rio og blev nummer otte og fire verdensmesterskabsserien World Triathlon Series.

2017 bød på flere gode resultater: Et nordisk mesterskab på hjemmebane i Fredericia samt  mange top-fem og top-10 placeringer i World Cuppen og WTS. Samme år blev han samlet ellever i Wotld Triathlon Series - hans bedste placering i karrieren.

Årets største bedrift var dog, da han med det danske mixed relay-hold blev europamester.

Annonce

Manglende motivation

I 2019 styrtede Andreas Schilling på cykel, og det voldsomme styrt gjorde, at året blev et til glemmebogen for triatleten. Han nåede et sidste løb, ved VM i mixed relay i 2020 - her blev han og Danmark nummer seks. Landets bedste placering nogensinde.

I juli meldte Fredericia Eliteidræt ud, at Andreas Schilling var tilbage i Fredericia som repræsentant for foreningen, og triatletens store ambitioner om deltagelse ved OL i Tokyo blev også fremlagt, men siden mistede han motivationen, og det har ført til karrierestoppet.

-  Når motivationen for at køre triatlon på allerhøjeste niveau ikke er 100 procent tilstede, må vi bakke op om Andreas’ beslutning om at stoppe karrieren. På vegne af Triatlon Danmark vil jeg gerne takke ham for en flot karriere og for at have repræsenteret danske triatlon internationalt på fornemmeste vis, siger Morten Fenger, direktør & sportschef i Triatlon Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Transportminister ser kun én mulig linjeføring for Hærvejsmotorvejen: - Men jeg er klar til at droppe alle seks

Vejle For abonnenter

Sofies forældre efter tiltalen om uagtsomt manddrab: Vi er lettede - men også skuffede

Vejle

Få overblikket over Sofie-sagen her: Fra dødsfaldet i sommeren 2019 til retssag

Annonce