Annonce
Vejle

Frederik sælger udstyr til hunde: Jeg vil være den største i Danmark

Frederik Tychosen er indehaver af Totteland.dk. Virksomheden, der sælger hundeudstyr, er flyttet i større lokaler i Vinding. Foto: Lars Saugbjerg
Frederik Tychosen fra Vejle har fuld fart på sit erhvervseventyr. Den 24-årige iværksætter sælger blandt andet hundeudstyr og har netop flyttet sit lager og virksomheden Totteland.dk til Hjulmagervej i Vinding.
Annonce

Vejle: - Jeg er virkelig glad for hunde. Måske kan jeg bedre lide hunde end mennesker.

Frederik Tychosen kigger på den lille hvide tot, der ligger i kurven - trækker på smilebåndet - og fortæller om sine nye omgivelser på Hjulmagervej 9A i Vinding.

- Her har jeg en del mere plads.

Den 24-årige iværksætter er netop flyttet ind i på adressen, der nu huser hans 10 måneder gamle virksomhed Totteland.dk.

Firmaet sælger hundeudstyr, og det går godt. I webshoppen kan man finde alt til vores firbenede venner: Foder, godbidder, legetøj, shampoo, snore, senge - ja, sågar en cykelkurv til hunde og regntøj.

Annonce

Stigende omsætning

I virksomhedens spæde begyndelse blev Totteland.dk drevet fra Frederik Tychosens privatadresse, men da mængden af hundeudstyr på et tidspunkt tog overhånd - og ligefrem voksede helt op i sengen - sagde kæresten: Nu må du finde et rigtigt lager.

- Jeg fandt et lager på 250 kvadratmeter i Børkop. Min far nævnte, at det bestemt var nok. Men han tog fejl, fortæller Frederik Tychosen.


Her i september stikker omsætningen helt af med foreløbig en halv million kroner på en uge.

Frederik Tychosen, Totteland.dk


Salgskurven er stigende. Den første måned omsatte webshoppen kun for 15.000 kroner.

- I juni/juli har omsætningen i alt været på en million kroner. Og her i september stikker det helt af med foreløbig en halv million på en uge, siger indehaveren af Totteland.dk.

Annonce

En enkelt ansat

Virksomheden begyndte med omkring 30 forskellige varer. I dag er sortimentet kraftigt udvidet og tæller over 800 varenumre.

- Min startkapital var ikke stor, under 100.000 kroner. Største udfordring har i det hele taget været, at pengene ofte er ude at "svømme". Produktion og levering tager tid, så der kan gå længe, inden indtjeningen er i hus, lyder det fra Frederik Tychosen.

Ea Madsen er i fuld gang med at pakke bløde hundesenge. Foto: Lars Saugbjerg

Der er kun ansat en enkelt medarbejder på fuld tid, Ea Madsen, som på lageret sørger for, at folk får tilsendt deres varer.

- Men lige nu har vi så travlt, at det har været nødvendigt at tilkalde min lillebror og min kæreste.

I hundekurven løfter hunden Fie hovedet. Den har været med til at lægge navn til sin ejers virksomhed.

- Vi omtaler jo små, langhårede hunde som totter. Min kæreste foreslog navnet Totteland...

Fie på godt tre år kvalitetstester mange af produkterne hos Totteland.dk. Den runde, bløde hundeseng er den ret vild med. Foto: Lars Saugbjerg

- Fie er faktisk en stor del af virksomheden. Den tester rigtig meget udstyr - og er for eksempel også med i vores video-annoncering, fortæller Frederik Tychosen, der har indledt et samarbejde med en række hundeelskende influencers for at udbrede kendskabet til Totteland.dk.

- Instagram bruger vi også en del tid på. Her er vi vokset vildt, til 5200 følgere.

Annonce

Næste skridt

Ifølge Frederik Tychosen giver det bonus, når virksomheden sætter fokus på enkelte produkter. For eksempel de runde, bløde plys-senge.

- Vi solgte omkring 1000 af dem på en weekend.

Andre produkter sælger ikke nær så godt. Men det kom alligevel bag på Frederik Tychosen, at folk vil købe hundesko.

- Jeg har solgt tre par, og det er jeg da lidt forbavset over; hvem giver deres hunde sko på?

Indehaveren er sikker på, at virksomheden ekspanderer. Han har netop etableret en fragtaftale til Holland, og ser frem til at prøve mulighederne af der.

- Jeg har også planer om at udvide forretningsområdet til katte. Men først i 2021.

Hvor ender din virksomhed?

- Jeg bliver den største i Danmark. Det er ikke et spørgsmål, om den gør det, men hvornår den gør det, smiler den ihærdige iværksætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce