Annonce
Egtved

Fredningsleder: Fuldstændig udelukket at trække fredningsforslag tilbage

Fredningsleder Birgitte Bang Ingrisch forventer, at der ligger en endelig afklaring af fredningssagen indenfor de næste år to. Arkivfoto

En endelig afklaring af fredning af Vejle Ådal vil formentlig ligge indenfor de de næste to år, vurderer fredningsleder ved Danmarks Naturfredningsforening.

Vejle Ådal: Det er vigtigt at frede den unikke natur i Vejle Ådal. Det holder Danmarks Naturfredningsforening (DN) helt fast i.

- At trække forslaget tilbage er fuldstændig udelukket. Det er en vigtig fredning, og vi ved, at Fredningsnævnet har tænkt sig at frede området, så vi holder fast i vores ønske om fredning, siger fredningsleder ved DN Birgitte Bang Ingrisch.

At Fredningsnævnet netop har forlænget fristen for en en kendelse i sagen med op til to år, ændrer ikke noget.

- Det kommer ikke til at tage to år, før Fredningsnævnet er klar med en afgørelse. Nævnet kan blot kun forlænge fristen én gang, så for at være sikker på at have snor nok at løbe på, har det forlænget med to år. Nævnet er formentlig klar med den endelige afgørelse indenfor de næste få måneder - det er i hvert fald det, jeg hører på vandrørene, forklarer hun.

Derfra skal sagen videre til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

- Her er der lidt ventetid, ja, men det plejer at tage et år til halvandet, før der er afklaring her. Alt i alt vil jeg forvente, at der ligger en endelig afklaring indenfor cirka to år fra nu, vurderer fredningslederen.

Det er en noget anden tidshorisont, end den Christoffer Melson, gruppeformand for Venstre i Vejle Kommune, ser for sig, hvor der kan gå op til fem år endnu, før der er en afklaring.

- Hvis det var tilfældet, kunne jeg godt forstå frustrationen over Fredningsnævnets udsættelse, men sådan kan jeg bestemt ikke forestille mig, at det kommer til at gå, siger Birgitte Band Ingrisch.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce