Annonce
Ikast-Brande

Fremgang på Søby Brunkulsmuseum

Der var mange gæster på Søby Brunkulsmuseum i efterårsferien. De børnevenlige aktiviteter samlede 852 gæster. Foto: Søby Brunkulsmuseum
Annonce

Søby: Trods en sæson med udfordringer på grund af corona kan Søby Brunkulsmuseum se tilbage på et år med med flere gæster per åbningsdag.

Søndag sluttede den ordinære sæson med 13.368 solgte billetter på 149 åbningsdage i en sæson, som på grund af coronaen begyndte med 52 lukkedage. I 2019 havde Søby Brunkulsmuseum på samme tidspunkt 17.122 gæster, men på 203 dage. Det betyder, at museet i år per åbningsdag er steget fra 84 til 90.

- Det, synes vi ganske enkelt er imponerende, siger museets formand Jan Svendsen.

- Vi hører det ene foretagende efter det andet tale om markant nedgang, så vi er utroligt stolte over resultatet. Det skal så også siges, at vi hele tiden var været på forkant med udviklingen og sørget for en aktiv markedsføring – især i skoleferien med statens tilskud på halvdelen af entreen, hvor vi havde en fremgang på 64 procent i faktiske antal solgte billetter, tilføjer Jan Svendsen.

Også den netop overståede efterårsferie bød på en succes, da den samlede 852 gæster, så fremgangen fra premieren i 2018 fortsatte i år. Der var især lagt op til aktiviteter for bedsteforældre og børnebørn samt gratis rundvisninger og cykelture i brunkulslejerne.

Næste planlagte arrangement er jul i Søbys gamle kulby 5. og 6. december, og næste ordinære sæson begynder skærtorsdag 1. april. Hele vinteren tager museet dog imod grupper, som kan få den sædvanlige rundvisning på to timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce