Annonce
Børkop

Fremtidens idrætsområde skal samle byerne endnu mere sammen

Mark Frødstrup og Jan Valentin var mødt op til borgermødet, og begge havde det sociale i højsædet, hvad angår fremtidens idrætsområde i Gauerslund. Foto: Jørgen Flindt

Cirka 40 borgere mødte i aftes op til det første borgermøde om fremtidens idrætsfaciliteter i Gauerslund. Det må gerne blive et sted, der binder byerne endnu mere sammen.

Gauerslund: Bedre parkeringsforhold. Skoleidrætten. En rundboldbane. Beachvollybane. Og så videre.

Idéerne flød ved tirsdagens borgermøde, hvor 40 borgere mødtes i Ungdomsskolens lokaler ovenover Gauerslundhallen. Her var der inviteret til en debat om fremtidens idrætsfaciliteter i Gauerslund.

To af de fremmødte var mødt frem med hver deres indgangsvinkel, men af samme grund. Nemlig være med til at forme fremtiden, så vidt muligt.

- Jeg bor i Brejning og er lærer på Fælleshåbsskolen, og ud over jeg er almindelig borger, er jeg her også for at repræsentere skoleidrætten. Det er noget, jeg synes er vigtigt, sagde Mark Frødstrup.

Han var faldet i snak med Jan Valentin.

- Jeg bor også i Brejning, og jeg er her, fordi jeg er nysgerrig på, hvad der skal ske med området, sagde han.

De to mænd var enige om, at det store kodeord for fremtidens idrætsudøvelser i Gauerslund er god plads og socialt liv.

- Det skal være et sted, der kan binde byerne endnu mere sammen. Og generelt bare skabe fællesskab mellem alle, sagde de.

Annonce

Nye tider

Gauerslund: Vejle Kommune har afsat 500.000 kroner til at få klarlagt, hvad der skal ske med fremtidens Gauerslundhallen og boldbanerne derved.Det er Vejle Kommune, arkitektfirmaet MOVE samt IKC 7080, der står som tovholdere på projektet. IKC 7080 er en paraplyorganisation, der varetager de lokale foreningers ønsker,

Der er reserveret jord, så der kan udvides i området ved hallen og banerne.

Der var stadig en del ledige pladser, men i alt 40 deltog ved mødet. Foto: Jørgen Flindt

Skoleidrætten og det sociale

En af de, der i den grad skal være med til at forme fremtiden for idrætten og andre udfoldelsesmuligheder i Gauerslund er Christina Olsen, der er arkitekt ved Move i Esbjerg. Det er det arkitektfirma, som Vejle Kommune har bedt om at tegne stregerne til den fremtid, ingen endnu kender for Gauerslund.

- Idrætsfaciliteterne er stedet, hvor man mødes, og det vil der bliver mere af i fremtiden. Helt tilbage mødtes man i kirken eller på torvet, senere blev det handelsgaderne og caféerne, men handelsmønstrene ændrer sig, og i fremtiden er fokus mere på den aktive del, når man mødes, forklarer hun.

Hun glædede sig til at høre mødedeltagernes input. De fremmødte blev bedt om at tænke i store linjer. I skal tænke i rammer, faciliteter og mennesker, lød beskeden.

- Når man skal forme et sted som her, skal der vi alle tænke i helheder. Gauerslundhallen skal videreudvikles til fordel for alle, men hvordan det skal ske, er der intet konkret om endnu, sagde hun.

Svarene samles ind

Og hvad skal så ske med faciliteterne i Gauerslund. Ja eftersom der kun er afsat et beløb til at afsøge muligheder, er både alt og intet i spil, for det er endnu ukendt, hvor mange penge Vejle Kommune vil afsætte til at ændre fremtidens Gauerslund.

Men derfor blev der diskuteret og disket op med tanker og gode idéer ved borgermødet. De input samles nu sammen, og inden længe melder arkitektfirmaet ud med, hvilke tanker borgerne har gjort sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Annonce