x
Annonce
Vejle

Elever laver seks retters gourmetmiddag: Halvdelen af overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse

Køkkenchef Jesper Kjær mener, at en elevopgave af denne art er af stor betydning for såvel eleverne som for ham som restauratør. Foto: Flemming Larsen
Restaurant Skyttehuset inviterer til en gastronomisk aften, hvor det er eleverne, der står for sammensætningen af menuen og valget af vine. Halvdelen af overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse.

Vejle: Det kræver mod at give sine kokke- og tjenerelever lov til at købe de allerbedste råvarer - uanset pris -og lade dem tilberede en seks retters gourmetmiddag flankeret af snacks og petitfours.

Den daglige leder af Restaurant Skyttehuset, køkkenchef Jesper Kjær, mener, at en elevopgave af denne art er af stor betydning for såvel eleverne som for ham som restauratør.

- Det er en investering. Eleverne får rigtigt meget ud af selv at stå for indkøb, disponering og tilberedningen af en gourmetmiddag og valg af de rigtige vine.

- Sådan et arrangement er ikke noget, vi tjener på her og nu. Men jeg ser det som en investering. Pengene er givet godt ud, og som restauratør ser man også gerne, at ens elever gør sig godt senere i deres karriere, siger Jesper Kjær.

Gourmetaftenen finder sted fredag 21. februar. Her serverer eleverne, syv kokkeelever og en tjenerelev fra Restaurant Skyttehuset, Hotel Bredehus og Lindved Sognegård, en seks retters gourmetmiddag.

- Vi har plads til 120 gæster til elevernes gourmetaften. Og på nuværende tidspunkt har vi allerede solgt 55 billetter, siger Jesper Kjær.

Han oplyser, at halvdelen af overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse, mens den anden halvdel går til eleverne.

- Personligt får eleverne meget ud af det, men vi får som arbejdsgiver også meget ud af det, siger Jesper Kjær, der erkender, at han er imponeret over det engagement og den nytænkning eleverne for nylig serverede for ham.

Annonce

Elevaften

Disse elever er med:

Tjenerelev: Nicklas Pedersen.

Kokkeelever: Steffen Jensen, Karina Høyer, Andreas "Trolle" Kobayashi, Andreas Mogensen, Nat Pengsawat, Rasmus Kjær, Ida Kaspersen, Sofie Christensen.

Eleverne kommer fra Restaurant Skyttehuset, Hotel Bredehus og Lindved Sognegård.

For at overskuddet til Kræftens Bekæmpelse og elevernes inspirationstur kan blive så stort som muligt, har seks sponsorer betalt for råvarer og vine: Ryans Fisk, Gourmetwine, Vinslottet, Hørkram, Carlsberg og Menu Kaffe.

Barndomsminder

Temaet for aftenen er "barndomsminder".

- Det har overrasket mig meget, hvor innovative eleverne er. Og det kommer menuen også til at bære præg af, uden at jeg skal afsløre for meget, siger Jesper Kjær, der glæder sig til at sende eleverne på en inspirationstur for en del af overskuddet.

Ifølge Jesper Kjær er det med til at skabe et fint sammenhold blandt eleverne.

- Det er fremtiden inden for gastronomi, vi kommer til at opleve denne aften, lover Jesper Kjær, det tilføjer, at seks af restauranternes leverandøre står for finanseringen af elevernes gæstebud.

Det betyder meget for den daglige leder af Restaurant Skyttehusset, køkkenchef Jesper Kjær, at overskuddet bliver delt mellem Kræftens Bekæmpelse og eleverne. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Det tegner foreløbigt godt: Vejle Sygehus bidrager til dansk corona-lyntest

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vejle For abonnenter

Claus måtte flygte fra vold: Jeg vil altid bære nag til min mor

Annonce