Annonce
Jelling

Fremtidens stjerner er fundet: - Det sætter gang i tårekanalerne

Karenina vandt årets Quasar-finale. Foto: Mette Mørk
2019-udgaven af musikkonkurrencen Quasar fik sin vinder fredag aften under Jelling Musikfestival.

Jelling: Karenina.

Det er måske første gang, du hører om det band, men det er sandsynligvis ikke sidste gang. Fredag aften vandt de musikkonkurrencen Quasar efter en todelt finalerunde på Jelling Musikfestivals Nye Scene.

Dommerne lagde vægt på bandets helstøbte og personlige udtryk og en "uangribelig håndværksmæssig performance".

"Der er temperament, dynamik og lydmæssig legesyge. Der er en stærk og karismatisk kvindelig sanger og sangskriver, der giver associationer til Portishead, Marie Key og Anne Linnet," lød det i bedømmelsen fra dommerne, der blandt andet talte rapperen Johnson og lokale Gaute Niemann, medlem af det nyligt gendannede Spleen United.

Karenina fik en kort snak med Hoffe på scenen, da Quasar-finalen var afgjort. Foto: Mette Mørk

Gang i tårekanalerne

For Karenina, der består af Anna Halkjær, Emil Mathiasen og Jeppe Bredahl, var det selvfølgelig stort at blive udråbt som vinder.

- Det var for sygt. Man kunne bare mærke, hvordan det satte gang i tårekanalerne med det samme, siger Jeppe Bredahl, mens Emil Mathiasen tilføjer, at det også var stort, fordi feltet var stærkt - noget, festivalleder Lars "Charlie" Mortensen også gjorde opmærksom på, da han uddelte prisen.

Seks i finalen

Og feltet var da også stærkt. Men det er stadig en talentkonkurrence, så småfejl bliver det også til. Forsangeren i TrailerPark:Jesus kaldte byen for "Jellinge", og Life License spillede to sekunders intro til en sang, og så var der lige en lille detalje, der fik dem til at starte forfra.

Om det kostede sejren er uvist. Specielt det første, da det i tidernes morgen er lykkes Erik Clausen at bytte Jelling ud med Egtved - så er et ekstra "e" trods alt i småtingsafdelingen.

De sidste bands i finalerunden var Drabant, Someovus og Uortodoks Gruppe, og de havde alle kæmpet for at nå hele vejen til Ny Scene på festivalen.

I løbet af fire indledende runder var der givet fire finalepladser og fire publikum-wildcards, hvor to af dem blev udvalgt ved en ekstra runde.

Karenina, Quasar-finalen på Ny Scene. Foto: Mette Mørk

I gang med ny plade

Præmien for at vinde Quasar er 10.000 kroner fra Tuborg til en indspilning og en turnépakke med koncerter på blandt andet Nibe Festival, Smukfest og næste års Jelling Musikfestival.

Karenina glæder sig dog mest til Tinderbox, da de er bosiddende i Odense. Og så glæder de sig til at arbejde endnu mere.

- Vi er i gang med arbejdet til en ny plade, siger Anna Halkjær, inden hun bliver i tvivl om, hvor meget hun egentlig må og kan afsløre.

- Forhåbentlig kommer der noget mere ud på de sociale medier, hvor vi forhåbentlig kan afsløre en livesession og en single inden for den næste måned eller to eller tre, siger Emil Mathiasen.

Drabant til Quasar-finalen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce