Annonce
Vejle

Fremtidens transport:  Pendlerplads får besøg af bybussen og plads til cykler

Pendlerpladsen ved Grønlandsvej er lige nu ved at blive udvidet til mere end dobbelt størrelse. Foto: Kaare Johansen
Parkeringspladsen for enden af Grønlandsvej indrettes, så bybussen i fremtiden kan vende på den udvidede plads. Her skal samtidig indrettes opladning til elbiler.
Annonce

Søndermarken: Stil bilen og tag bussen ned til byen. Eller tag bussen til pendlerpladsen og få et lift videre mod jobbet.

Sådan ser fremtiden ud for den populære parkeringsplads ved motorvejsafkørsel Vejle Syd for enden af Grønlandsvej.

Pladsen skal udvides, fordi der ofte er brug for flere pladser end de nuværende 36. I øjeblikket er der gang i en udvidelse til 76 pladser.

Nu er der så lagt op til, at pladsen får en ekstra opgradering. Politikerne i teknisk udvalg besluttede i september, at bybussen i fremtiden skal køre til pendlerpladsen i stedet for som i dag at vende nogle hundrede meter længere inde ad Grønlandsvej.

Derfor indrettes pladsen, så der er plads til, at bussen kan komme forbi. Det betyder, at trafikanter kan skifte mellem transportformerne på det nye anlæg, hvor der også indrettes cykelparkering.

Samtidig er der  godt nyt til bilister med elbiler. Planen er at indrette seks ladestandere og en lynladestation - også med seks pladser. Ifølge forvaltningens oplysninger til politikerne står en operatør klar til at rykke ind med begge dele i løbet af første halvdel af næste år.

Annonce

Venterum må vente

Efter den oprindelige tidsplan skulle arbejdet på pladsen være afsluttet inden årsskiftet. Teknisk udvalg og seneste økonomiudvalget har godkendt de nye planer, og hvis det samlede byråd også siger ja, vil udvidelsesarbejdet strække sig ind i de første måneder af 2021.


Samkørselspladsen på Grønlandsvej er et pilotprojekt, der skal danne baggrund for udvikling af et koncept for knudepunkter, hvor det skal være muligt at skifte mellem forskellige transportformer: Bil, bus, cykel med mere.

Fra sagsfremstillingen til teknisk udvalg


Måske venter endnu flere opgaver for entreprenøren. I januar 2020 blev teknisk udvalg præsenteret for et projekt, hvor der var skitseret bygninger på pladsen. De skulle indeholde toiletter, venterum og indendørs cykelparkering.

Her tøvede udvalget i første omgang - men ifølge oplægget til politikerne rykker de nye planer med ladestation og så videre ikke ved muligheden for senere at indrette de øvrige faciliteter.

Planerne for den udvidede pendlerplads omfatter mulighed for, at bybuslinje 4 kan aflevere og hente passagerer Skitse: Vejle Kommune

Selve udvidelsesprojektet blev i første omgang beregnet til at koste 2,5 millioner kroner - nu kommer der i første omgang 250.000 kroner oven i regningen. Anlægget til opladning af elbiler betales af den kommende operatør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce