Annonce
Fredericia

Frihed og folkeskolens økonomi på dagsorden til grundlovsmøde

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) holdt tale grundlovsdag. Foto: Dorte Brandsen

Rød blok holdt grundlovsmøde i Bymuseets gårdhave.

Annonce

Fredericia: Friheden i Danmark, som blandt andet er sikret gennem grundloven, blev hyldet på mandagens grundlovsmøde i Bymuseets gårdhave, som rød blok - Socialdemokratiet, SF, Alternativet og Radikale Venstre - stod bag.

Men det blev også nævnt, at friheden er under pres, og vi skal værne om den, blandt andet i lyset af terroranslaget i London lørdag aften.

- Friheden er under pres. Der er kræfter, som vil noget andet. I dag sender vi varme tanker til vores medborgere i Storbritannien samt andre steder i verden, hvor terroren spreder frygt, sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Byrådskandidat for Det Radikale Venstre, Kirsten Vad Knudsen, mindede om, at friheden skal vi alle være med til at bevare.

- Vi skal passe på dét, at vi bor i et land, hvor vi har frihed til at sige det, vi mener, sagde hun.

Friheden er under pres. Der er kræfter, som vil noget andet

Jacob Bjerregaard
Grundlovsdag bød på kaffe og kage i Bymuseets gårdhave, hvor Socialdemokratiet, SF, Alternativet og Radikale Venstre havde inviteret til grundlovsmøde. Foto: Dorte Brandsen
Annonce

Flere penge til folkeskolen

Kirsten Vad Knudsen sparkede også lidt valgkamp ind i sin tale, da hun opfordrede til mere åbenhed i byrådet - blandt andet i forhold til høringsfrister på offentlige budgetter. Desuden opfordrede hun til, at der bliver sat flere penge af til folkeskolen.

- Der er gang i meget i Fredericia, men der er ét område, som er beskæmmende. Fredericia ligger uhyggeligt langt nede på opgørelsen over, hvor mange penge kommunerne bruger på folkeskolen. Vi skal give retning og prioritering, så børnene får de bedste vilkår for læring, sagde hun.

Alternativets byrådskandidat, Katia pedersen, opfordrede til at have tillid til hinanden og tage ansvar.

- Vi har et stort ansvar over for hinanden. Mennesket er et politisk dyr, som ikke ville kunne fungere uden for fællesskabet, sagde Katia Pedersen.

Efter talerne var der tid til politisk debat, hvor årets emne var kommunalt selvstyre over en kop kaffe og masser af kage.

Byrådsmedlem for SF, Marianne Thomsen, var en af dagens talere til grundlovsmødet i Bymuseets gårdhave. Foto: Dorte Brandsen
Grundlovsmøde i gårdhaven hos Bymuseet. Foto: Dorte Brandsen
Radikale Venstres byrådskandidat Kirsten Vad Knudsen holdt dagens første grundlovstale i gårdhaven hos Bymuseet. Foto: Dorte Brandsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce