Annonce
Jelling

Frihedslunden vokser i det sydlige Jelling: Ni nye grunde bliver nu byggemodnet

Steffen Tornvig (til venstre) fra Nybolig glæder sig til at stå for salget af nye byggegrunde ved Frihedslunden i Jelling. Bag projektet står Knud Nielsen (i midten) og sønnen Mikkel Nielsen. Foto: Anders Kynde
Byggemodningen er begyndt på anden etape af Frihedslunden i det sydlige Jelling. Her skal gøres klar til ni nye byggegrunde.
Annonce

Jelling: Det bugner med byggegrunde i Jelling, og snart kan Nybolig tilføje yderligere ni af slagsen til salgslisten.

De befinder sig langs Plantagevej ved udstykningen Frihedslunden, hvor bygherren Lavlund Aps er begyndt med byggemodningen af anden etape.


Det er positivt med så aktiv en udstykning rundt omkring i byen, og det er med til at sende et godt signal om, at Jelling er en populær by.

Knud Nielsen, Lavlund Aps


Godt nok er alle grunde fra første etape endnu ikke blevet afhændet. Den første blev solgt i 2016, og i dag er fem ud af 14 grunde stadig til salg.

Alligevel mener Knud Nielsen fra Lavlund Aps, at tiden er inde til at igangsætte etape to, så han i samarbejde med Nybolig kan sætte yderligere ni byggegrunde til salg i løbet af 2021.

Her skal vejen fortsætte fra etape et til etape to på Frihedslunden. Foto: Anders Kynde

- Selv om man også kan købe byggegrunde andre steder i Jelling, tror vi, det er godt med konkurrence. Det er positivt med så aktiv en udstykning rundt omkring i byen, og det er med til at sende et godt signal om, at Jelling er en populær by. Derfor har vi også stor tiltro til vores projekt, siger Knud Nielsen, der ejer en tredjedel af Lavlund Aps, mens hans fire børn deles om resten.

Annonce

Ikke så mange pligter

Hos Nybolig er indehaver Steffen Tornvig ganske fortrøstningsfuld i forhold til salget.

- Vi oplever, at varer sælger varer, og det er helt klart en fordel, at der er mange forskellige tilbud at vælge mellem på bolig- og byggemarkedet i Jelling. I forhold til Frihedslunden er det en god beliggenhed, hvis man er til natur og udsyn til marker, siger Steffen Tornvig.

Bag Steffen Tornvig ses nogle af de nybyggede boliger på Frihedslunden. Første etape er endnu ikke udsolgt, da der stadig er fem grunde til salg - dog arbejdes der ifølge ejendomsmægleren lige nu ihærdigt på at få solgt to af grundene. Foto: Anders Kynde

Ifølge ham har det procentvise salg af Frihedslunden fulgt den generelle udvikling i forhold til salg af byggegrunde i Jelling.

- Derudover er der ikke tilslutningspligt til fjernvarme eller byggepligt inden for et bestemt antal år. Eksempelvis er den første grund, vi har solgt på Frihedslunden, ikke bebygget endnu, og den har faktisk været i gensalg, da den første ejer har valgt at sælge den videre, fortæller ejendomsmægleren.

Annonce

Drømmer om mere

Adgangsforholdene til anden etape på Frihedslunden bliver via den asfaltvej, der allerede er anlagt i forbindelse med første etape.

Priserne på de nye grunde svinger mellem 775.000 kroner og 845.000 kroner. Dog kan en enkelt byggegrund, der er placeret tættest på Plantagevej, erhverves for 645.000 kroner.

Frihedslunden ligger som en sidevej til Plantagevej. Foto: Anders Kynde

- Vi satser på, at byggemodningen er overstået inden for et halvt års tid, og så er grundene klar til salg, siger Knud Nielsen.

På den anden side af Plantagevej ligger et stykke jord, som også er ejet af Knud Nielsen. Han håber, at dette også kan blive til forvandlet til boliger en gang i fremtiden.

- Hvis salget går vel, drømmer vi om at lave en ny udstykning på dette areal også, siger Knud Nielsen og kigger ud over området, hvor man i baggrunden kan se Ydre Hvesager, som han har stået for at udstykke i 2004.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce