Annonce
Jelling

Friluftsbad får klatrevæg til næste sæson

Fra vandet i bassinet skal man kunne klatre op ad klatrevæggen, inden man tager springet ned i vandet igen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Sidste år var en finsk sauna den helt store nyhed hos Jelling Friluftsbad. Nu arbejder folkene bag friluftsbadet på at etablere en klatrevæg til den kommende sæson.
Annonce

Jelling: På denne kolde novemberdag kan det virke en smule underligt at skrive om et friluftsbad.

Men sagen er den, at der de seneste år har været jævnlig aktivitet ved Jelling Friluftsbad på Mølvangvej. Her har ansatte fra Vejle Kommune, som ejer friluftsbadet, blandt andet været i gang med at fælde træer og bygge en støttemur til højre for bygningen.

- Der er mange tiltag i gang ved Jelling Friluftsbad i disse år. De seneste år har vi brugt en del ressourcer på at renovere omklædningsfaciliteter, installere et nyt filteranlæg og sætte en ny dug i bassinet. Nu arbejder vi på, at det skal se lidt pænere ud rundt omkring bygningen og badet, siger Lars Mikkelsen, der er teknisk ansvarlig for friluftsbadet.

Vores mål er, at der skal komme noget nyt hvert år.

Lars Mikkelsen, teknisk ansvarlig for Jelling Friluftsbad

Annonce

Klatrevæg på vej

Fra sæsonen 2018 kunne friluftsbadet også tilbyde finsk sauna, et springvand til de små samt et grillområde med gasgrill, borde og stole. Og der er endnu mere på vej, kan Lars Mikkelsen afsløre.

- Vores mål er, at der skal komme noget nyt hvert år. Så næste sæson er det planen et etablere en klatrevæg. Den skal hænge ud over vandet, så man klatrer op fra vandet. Vi er lige nu i gang med at finde ud af, hvor den helt præcist skal stå, og hvordan den skal udformes, siger Lars Mikkelsen.

Han forventer, at klatevæggen vil koste omkring 50-60.000 kroner. Planen er, at den skal stå klar til brug, når næste sæson starter lørdag 16. maj 2020.

- Der er flere og flere steder, der får bygget en klatrevæg til svømmebassiner rundt omkring i landet, så det er noget, der er oppe i tiden. Og jeg er sikker på, at det nok skal blive taget godt imod i Jelling, siger Lars Mikkelsen.

Annonce

En sæson under gennemsnittet

Badesæsonen i 2019 var i øvrigt en sæson, der lå under gennemsnittet, når man kigger på besøgstallet.

- I år nåede vi lige at runde lidt over 10.000 gæster. Sidste år havde vi 26.000 gæster, men da var vejret også ekstraordinært godt til at gå i friluftsbad. Vi er jo meget vejrafhængige, så det kan sagtens svinge en del fra år til år. Men et gennemsnitligt år er der nok cirka 12-13.000 gæster, fortæller Lars Mikkelsen.

Jelling Friluftsbad

  • Efter at den første indsamling var begyndt i efteråret 1961, kunne byens borgere endelig springe i vandet 22. maj 1966 i det nyåbnede Jelling Sogns Friluftsbad, som det hed dengang.
  • Initiativet kom fra Jelling Boldklub og Mølvang Gymnastikforening, der købte to tønder land jord fra gården Lykkensprøve, der nu er hjemsted for Jelling Familiecamping.
  • 10.000 frivillige arbejdstimer blev hældt i badet. Blandt andet skulle der støbes bassiner med en 30 centimeter tyk bund med to sæt jern i. Der var to blandemaskiner i gang. De tog tilsammen tre trillebørfulde ad gangen. Der blev støbt ud i én køre fra fredag eftermiddag til ud på søndagen.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad

Jelling Friluftsbad havde sidste åbningsdag lørdag 31. august. Næste sæson starter lørdag 16. maj. Arkivfoto
Lars Mikkelsen fra Vejle Kommune er teknisk ansvarlig for Jelling Friluftsbad. Arkivfoto: Peter Friis Auzten
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce