Annonce
Jelling

Frisør langt ude på landet: Scarpi tog chancen og fik succes

Nadia Scarpi (til venstre) er indehaver af frisørsalonen, hvor hun har ansat Jeanette Bodin Quitzau. Foto: Mette Mørk
For snart fem år siden traf Nadia Scarpi beslutningen om at åbne en frisørsalon på landet mellem Jelling og Gadbjerg. En beslutning hun ingenlunde har fortrudt.

Gammelby: Det var lidt af et sats, da Nadia Scarpi flyttede fra København til en gård ved Gammelby og åbnede en frisørsalon i januar 2016.

Hvor hun i København havde sin egen salon tæt på Strøget, kastede hun sig ud i et nyt projekt - langt ude på landet og uden det store netværk i lokalområdet.

Sammen med kæresten Jonas Aagaard renoverede de en af gårdens gamle staldbygninger og lavede den om til en frisørsalon.

Skønhedskvinderne fra bondegården

Et erhvervsfællesskab med skønheden i centrum er blomstret op på en landejendom tæt ved Gammelby.

Her er der både mulighed for pleje af hår, negle og krop samt køb af festtøj hos firmaerne Scarpi, Nail It, Klinik Velvære og Butik Moesgaard.

I en artikelserie har vi portrætteret de forskellige firmaer og kvinderne bag.

Med lidt forsinkelse bringer vi i nu fjerde og femte afsnit i serien - og dermed er serien slut.

- Det måtte briste eller bære. Hvis ikke det blev en succes, kunne jeg altid finde et frisørjob i en af de nærliggende byer, fortæller Nadia Scarpi.

I dag - knap fem år senere - har det endnu ikke været nødvendigt for Nadia Scarpi at søge efter nye græsgange. Projektet har været en "bragende succes", som hun selv udtrykker det.

Annonce

Skelsættende skiferie

I København er det de færreste, der sætter sig i en bil og kører uden for byen for at klippet. Ganske enkelt fordi udbuddet er så stort i hovedstaden, at den foretrukne frisør kan findes inden for gå-, cykel- eller metroafstand.

Men i Jylland er det noget andet.

- Selv om vi ligger et stykke fra byen, er det ikke noget problem at få kunderne til at køre herud, siger Nadia Scarpi.

Hun er oprindelig fra Fredericia, men flyttede til Gammelby, da hun blev kæreste med landmanden Jonas Aagaard, som hun mødte på en skiferie i Østrig. I dag har parret to børn.

Nadia Scarpi tilbyder også fiskespa. Foto: Mette Mørk

Allerede før der var gået to år, havde Nadia Scarpi hyret tre medarbejdere i frisørforretningen. En af dem var Jeanette Bodin Quitzau, som stadig er ansat i dag.

- Det er ikke altid en fordel som arbejdsgiver at have mange ansatte, så i dag er der kun Jeanette og mig, og det passer os rigtig godt, siger Nadia Scarpi.

Jeanette Bodin Quitzau har blandt andet en fortid som daglig leder af en salon i Kolding.

- Vi ved, hvad god kvalitet er. Vi er begge omkring 40 års-alderen og har 20 års erfaring med frisørfaget, så vi føler, at vores håndværk er i top, siger Nadia Scarpi med selvtillid i stemmen.

Annonce

Nyt sats

Lige siden Nadia Scarpi startede det jyske frisøreventyr, har hun erklæret sin drøm om at skabe et skønhedsfællesskab på gården. Altså et sted, hvor andre erhvervsdrivende med skønhed i fokus kan leje sig ind.

Dette projekt er ført ud i livet i 2020. Her har hun fået en tøjbutik, en negletekniker og en zoneterapeut ind i folden.

- Idéen har været at udvikle et univers for kvinder, og det har vi nu. Man kan få det hele i vores lille beautybox, og det gælder alt fra behandling af rygsmerter til en stor gallakjole, fortæller hun.

Om det nye sats også bliver en succes, er endnu for tidligt at konkludere. Men Nadia Scarpi har store forhåbninger til projektet,

- Det er meget unikt herude, at vi har så mange forskellige tilbud samlet ét sted. Når folk alligevel er kørt herud for at blive klippet, kan de jo lige så godt også købe noget tøj med hjem eller få ordnet negle, siger hun.


Det måtte briste eller bære. Hvis ikke det blev en succes, kunne jeg altid finde et frisørjob i en af de nærliggende byer.

Nadia Scarpi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Første uge med genåbning: Butikker og kunder har givet hinanden en fælleskrammer

Annonce