Annonce
Vejle

Frisørerne er i festtøjet, og kunderne er glade - men der er også malurt i bægeret

Mette Hedegaard var første kunde i salonen, da Helle Egholm Sørensen begyndte på klipningen klokken 8.30, mens de resterende madarbejdere mødte ind lidt før kvart i ni. Foto: Michael Svenningsen
Tirsdag er en glædens dag for både frisørerne og de langhårede kunder. Men investeringer i nyt inventar, som viste sig ikke at være nødvendigt, skaber alligevel ærgrelse hos Frisør Clauline.

Vejle: Det er tirsdag morgen, frisørerne må åbne op igen, og første kunde kommer ind ad døren hos Frisør Clauline i Grønnegade klokken 8.30. Der er stor glæde hos både frisører og kunder, som har ventet lang tid på at blive klippet igen.

Tre og en halv måned har frisørerne været lukket, og indehaver af Frisør Clauline Helle Egholm Sørensen er meget glad for, at hun endelig kan arbejde igen.

- Det er selvfølgelig fantastisk at kunne komme i gang igen. Det har været en lang nedlukning, og man skal lige i gang. Vi får meget travlt, og der er da en form præstationsangst, når man ikke har klippet i så lang tid. Heldigvis har mange af vores kunder været hos os i mange år, så vi kender hinanden godt, siger Helle Egholm Sørensen.


Skærtorsdag kommer der så nye retningslinjer, der gør, at vi ikke havde behøvet at købe nyt inventar.

Helle Egholm Sørensen


Mette Hedegaard, der er kommet i mindst 10 år hos Frisør Clauline, er den første kunde i salonen.

- Det har været længe ventet for mig, der er blevet noget langhåret, og når man ikke har det tykkeste hår, så bliver det ekstra tiltrængt, siger Mette Hedegaard.

Annonce

Mange restriktioner at overholde

Når man fremover skal til frisøren, skal coronapasset findes frem. Det viser enten en færdig vaccination, at man tidligere har været smittet med covid-19, eller at man har taget en negativ test inden for 72 timer.

Det er for så vidt godt nok, synes Helle Egholm Sørensen.

Frisørerne Nicoline Egholm Frederiksen, Malene Jørgensen og Celine Søndergaard er ansatte i frisørsalonen og står og bøvler lidt med at få deres wifi til at fungere efter nedlukningen. Foto: Michael Svenningsen

- Det er jo bare skønt at åbne, men jeg kommer til at have mange hatte på. Jeg er ikke vild med at skulle agere politibetjent, siger Helle Egholm Sørensen, som skal se coronapasset hos alle kunder, før hun og de ansatte må svinge saksene.

Glæden bliver også lidt mindre, når Helle Egholm Sørensen kommer ind på, at hun har købt nyt inventar for at kunne overholde afstandskrav.

- Jeg har jo købt det, da de første retningslinjer blev lagt for genåbningen. Skærtorsdag kommer der så nye retningslinjer, der gør, at vi ikke havde behøvet at købe nyt inventar. I første omgang var afstand kravet på fire meter for stående, men det er nedsat til to meter, mens siddende kun skal have en meter imellem sig, siger Helle Egholm Sørensen og fortsætter:

Mette Hedegaard har været fast kunde i mange år hos Frisør Clauline, og hun er glad for, at hun kan blive klippet igen, da lidt for langt og tyndt hår ikke går godt sammen. Foto: Michael Svenningsen

- Der er også en frisør i Viborg, som jeg kender, der har lejet nye lokaler for at kunne åbne, men det nedsatte afstandskrav gør, at hun ikke havde behov for det.

Annonce

Stadig fedt at komme i gang

Helle Egholm Sørensen og medarbejderne er alligevel mødt op i festtøj i form af nederdele, som er til at arbejde i - for at sætte en streg under, at lige meget hvor besværligt det har været, så er det stadig fedt bare at komme i gang.

- Vi har både savnet kunderne, men i den grad også hinanden. Vi har gået flere ture i skoven sammen og holdt møder udenfor for lige at være lidt sammen. Det har vi jo ellers slet ikke kunne, siger Helle Egholm Sørensen.

Lige inden det helt store kunde-run sætter ind, så slutter hun af med, at det bliver noget af en dag, de får her i salonen. Men det bliver dejligt at møde kunderne igen.

Når frisør skal klippe, så må hun eller han gerne snakke bag ved kunden. Står frisøren ved siden eller foran, må der ikke snakkes. Foto: Michael Svenningsen
Det bliver med mundbind og albuer, som vi efterhånden kender, hos frisørerne. Foto: Michael Svenningsen
Godt humør hos både Helle Egholm Sørensen og Mette Hedegaard, som bare er glade for at være i gang igen med at klippe og blive klippet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce