Annonce
Erhverv

Frisørforbund: Ærgerligt, vi ikke må lukke helt ned - medlemmerne føler sig presset

Frisører skal holde salondøren lukket, men må gerne klippe i private hjem. Det skaber et dilemma, mener formand for brancheforeningen og arbejdsgiverorganisationen Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere, DOFK. Arkivfoto: Morten Stricker
Landets frisører skal holde salondøren lukket, men må gerne klippe i private hjem. Det strider imod al sund fornuft, lyder det fra formanden for Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere.
Annonce

VEJLE: "Urimeligt." Sådan betegner Connie Mikkelsen de retningslinjer, der gør sig gældende for hendes medlemmer under den nuværende corona-nedlukning.

Connie Mikkelsen er formand for brancheforeningen og arbejdsgiverorganisationen Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere, DOFK. Hun undrer sig over retningslinjerne for sine medlemmer.

For selvom salonerne skal være lukket, kan frisører, der ønsker det, være udkørende til private hjem, lyder det på coronasmitte.dk.

Som under første bølge af corona sidste år, skaber muligheden for at klippe i private hjem også nu et dilemma for nogle frisører, fortæller hun.

- Omend jeg ikke umiddelbart har kendskab til medlemmer, der praktiserer at køre ud, heller ikke blandt vores mobile frisører, så føler en del af vores medlemmer sig presset. Kunderne vil klippes, og nogle kan ikke forstå, frisørerne ikke yder den service at køre til private hjem, for det siger reglerne jo, at man gerne må, selvom det kan være forbundet med smittefare, siger Connie Mikkelsen.

Annonce

I tråd med grundloven

Connie Mikkelsen fortæller, at hun for 14 dage siden talte med arbejdstilsynet om dilemmaet for det liberale erhverv, hun repræsenterer.

Nuværende restriktioner frem til 7. februar

 • Forsamlingsforbud på fem personer.
 • Afstandskrav på to meter. Det gælder både i dagligvarebutikker og i det offentlige rum.
 • Myndighederne anbefaler, at befolkningen begrænser den fysiske kontakt mest muligt. De opfordrer til at aflyse alle aftaler, der kan aflyses, frem til 7. februar.
 • Liberale serviceerhverv som frisører og massører er lukket. Det samme gælder klinikker, der udfører kosmetiske behandlinger.
 • Detailhandlen, storcentre og udvalgsvarebutikker er lukket uanset størrelse. Dagligvarebutikker og apoteker er undtaget.
 • Restauranter, barer, caféer og lignende skal holde lukket. De må gerne sælge takeaway.
 • Arbejdsgivere opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemme, hvor det er muligt.
 • Elever i folkeskolen og studerende på ungdoms- og voksenuddannelser er sendt hjem og modtager fjernundervisning.
 • Alle indendørs idræts- og kulturanlæg er lukket. Det gælder blandt andet svømmehaller, fitnesscentre, teatre og biografer.
 • De gældende rejserestriktioner er forlænget til og med 7. februar. Danmark fraråder alle rejser til hele verden. Man kan kun komme ind i Danmark, hvis man har et anerkendelsesværdigt formål og samtidigt kan fremvise en negativ coronatest, der er maksimalt 24 timer gammel.
 • Regeringen opfordrer alle, der fortsat går på arbejde, til at blive testet mindst en gang om ugen. Det gælder også, selv om man ikke har symptomer.

- Arbejdstilsynet synes også i første omgang at undre sig, hele corona-situationen og forsamlingsforbud taget i betragtning. Men de kunne derefter fortælle mig, at man ikke politisk kan bestemme, hvem private borgere må lukke ind i deres eget hjem. Det ville være i strid med grundloven, som jeg har fået det forklaret. Og det lyder jo også rigtigt, siger Connie Mikkelsen.


Kunderne vil klippes og nogle kan ikke forstå, frisørerne ikke yder den service at køre til private hjem, for det siger reglerne jo, at man gerne må.

Connie Mikkelsen


Alligevel kalder hun hele situationen for fuldstændig vanvittig.

- Jeg bliver kimet ned af medlemmerne. De vil gerne have reglerne præciseret. Men mest af alt er de frustreret over presset, de mærker fra hr. og fru. Danmark, når de forsøger af udvise solidaritet og samfundssind ved at blive hjemme. Det kan jeg godt forstå.

- For det koster i forvejen spidsen af en jetjager for frisørerne at holde salonerne lukket. Selvom de får kompensation, dækker det slet ikke alle de udgifter, nedlukningen bærer med sig for den enkelte selvstændige, siger Connie Mikkelsen.

Mandag rejste organisationen SMVdanmark, der arbejder for bedre vilkår for Danmarks små og mellemstore virksomheder, spørgsmål til Erhvervsministeriet med henblik på at diskutere reglerne og situationen for landets frisører.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce