Annonce
Hedensted

Fristen er udløbet: Men man kan stadig få plads som automationsteknolog

Næste år forventes 12-16 nye studerende at læse til automationsteknolog i Hedensted. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Efter sommeren er der udsigt til, at antallet af studerende som automationsteknolog i Hedensted holder nogenlunde status quo.
Annonce

Hedensted: Selvom fristen for at studere automationsteknolog på Erhvervsakademi Dania udløb sidste uge, kan det stadig lade sig gøre at få en plads på den videregående uddannelse i blandt andet Hedensted.

Det ligger fast, efter ansøgertallet på både kvote 1 og kvote 2 er opgjort til 34 personer - heraf har 23 valgt uddannelsen som deres førsteprioritet.

Endnu kan det dog ikke decifreres, hvem der ønsker at studere i Hedensted, og hvem der i stedet vælger Danias pendant i Randers. Det vides først, når administrationen har haft telefonisk kontakt med hver enkelt.

- Men vi håber på en holdstørrelse a la sidste år, altså 12-16 stykker, da det giver en god dynamik. Kigger man på efteroptaget, ved vi også, at en del studerende først vælger, efter de har haft en sommer til at tænke nærmere over deres fremtid, siger campuschef Annette Westergaard Poulsen.

Den forventede status quo sker på trods af, at ungdomsårgangen i år er for tilbagegående.

Helt fra starten har vi nydt godt af, at så mange virksomheder også synes, det var fantastisk med lokationen i Hedensted.

Annette Westergaard Poulsen, campuschef, Erhvervskadamiet Dania

Annonce

Al begyndelse er svær

Den to-årige uddannelse blev først etableret i Hedensted sidste sommer og adskiller sig derudover blandt andet ved, at de studerendes sidste år stort set udelukkende foregår ude hos en virksomhed.

Håbet er, at holdet med sit særegne kendetegn på sigt kan udvikle sig til at bestå af 20 studerende.

- Selvom arbejdsmarkedet efterspørger de her folk, og alle er klar over, der er mangel på arbejdskraft i erhvervslivet, er det svært at få et nyt sted op at køre i det høje gear. Vi skal først vise de unge ansøgere, at uddannelsen reelt giver gode jobs i den anden ende. Men i opgangstider er der generelt gode muligheder for jobs på tværs af brancher, og så står efteruddannelse ikke altid lige højt på dagsordenen, siger Annette Westergaard Poulsen.

På Erhvervsakademi Danias to øvrige uddannelser i Horsens, administrationsøkonom og handelsøkonom, er ansøgerfeltet steget fra 132 til 141.

Automationsteknolog i Hedensted

En to-årig videregående uddannelse på 120 ECTS-point.

Er opbygget med et års undervisning efterfulgt af et år hos en virksomhed.

Som uddannet får man primært job inden for arbejdet med robotter og diverse maskinanlæg, herunder eksempelvis programmør, projektleder eller softwareingeniør.

Blev for nylig opgraderet fra at være en satellit-uddannelse under pendanten i Randers til nu at være sin egen, selvstændige enhed.

Ligger på Spettrupvej og har studiestart til august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce