Annonce
Brande

Fritidsmesse på friskole

På lørdag lægger Uhre Friskole lokaler til en hobby- og fritidsmesse.

Uhre: Lørdag 14. september er der igen hobby- og fritidsmesse på Uhre Friskole.

Messen, der er blevet afholdt hvert andet år siden slutningen af 80’erne, holdt en pause i 2015, men blev genoplivet i 2017 og gentages altså i år.

Praktisk arrangør er som sidst Uhre Friskoles Venner, der overtog opgaven med at arrangere messen i 2013.

– Vi er ved at have fundet et koncept at køre efter – det er knapt så stort, som da det var størst, forklarer Karlo Kragsig Kristensen, der er formand for venneforeningen.

Med 30-35 udstillere lander man på det samme antal som i 2017, og antallet passer fint med pladsen i stueplanet på Uhre Friskole, hvor messen afholdes. Dermed kan hele messen afvikles indendørs uden at inddrage 1. salen.

Udstillerne bliver fordelt i klasselokalerne, i hallen kan man bl.a. lytte til friskolelevernes cd-indspilninger, og Brande Havekreds lægger beslag på indgangspartiet og en del af aulaen, som med hjælp fra HaveOasen bliver pyntet flot op.

Børnene fra Fælleshaverne på Tarpvej ved Uhre Mølle holder høstmarked med salg af grøntsager og andre afgrøder. Møllen, Den gamle Købmandsgaard og biavlerne er også på plads, og på Friskolens Venners egen stand kan man købe morgenbrød, sandwich, kage og drikkevarer, men ellers handler de fleste stande om – og med – håndarbejde.

Messen åbner kl. 10 og fortsætter frem til kl. 16, og billetprisen er 50 kr. for voksne.

På grund af den forestående udvidelse af Uhrskoven bliver parkeringspladsen ved børnehaven spærret af. I stedet kan der parkeres i gåafstand fra skolen ved klubhuset eller kirken, og der er sørget for parkerings-guider, der skal få det hele til at glide – og de uddeler vel og mærke ikke parkeringsbøder!

Overskuddet fra messen kanaliseres via venneforeningen videre til Uhre Friskole og som noget nyt også Uhrskoven, der i år har fået tilskud til en tur til Jyllands Park Zoo i Haunstrup.

Desuden trænger friskolens logo, Pegasus, til en opfriskning, en maleopgave Friskolens Venner ligesom meget andet på friskolen også bidrager økonomisk til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce