Annonce
Billund

Frivilligrådet har færre penge til foreninger: - Det bliver meget hårdt

Gurli Hansen, stående, er formand for frivilligerådet og forudser, at der bliver en hed debat om, hvilke foreninger, der skal tilgodeses. Her ses hun ved frivilligrådets prisuddeling. Arkivfoto: Martin Ravn
Frivilligrådet skal i denne uge pege på, hvem der skal have del i de penge, kommunen har sat af til frivillige, sociale foreninger. Der er ønsker for næsten dobbelt så mange kroner, som der er at dele ud af.
Annonce

Billund Kommune: Frivilligrådet står i denne uge over for en svær opgave, når medlemmerne skal komme med et forslag til, hvem der skal have del i årets paragraf 18-midler, der skal fordeles til de frivillige, sociale foreninger. Paragraf 18-midlerne er en pulje, som kommunerne ifølge loven skal stille til rådighed for de frivillige sociale foreninger.

Der er i år kommet 86 ansøgninger om støtte for knap 1,5 millioner kroner, men der er kun i underkanten af 850.000 at dele ud af.

Formand Gurli Hansen forudser, at fordelingen bliver ekstra svær i år.

- Det bliver hårdt. Det bliver meget hårdt, og nogle foreninger vil opleve nedskæringer, det kan ikke undgås, siger hun.

Frivilligrådet havde ellers søgt Billund Kommune om flere penge. Uden held.

- Jeg er skuffet over, at vi ikke har flere penge i år, så det bliver tidligst til næste år, siger hun.

Det bliver hårdt. Det bliver meget hårdt, og nogle foreninger vil opleve nedskæringer.

Gurli Hansen

Annonce

Slut med mursten

Frivilligrådet har i år ændret kriterierne for, hvad man kan få penge til. Det er overordnet set slut med støtte til døde ting som husleje og møbler. Til gengæld har rådet ønsket, at pengene fortrinsvis går til sociale aktiviteter og aktiviteter, der fremmer sundhed og integration.

Forvaltningen er kommet med et forslag til, hvordan pengene skal fordeles, og det er det, frivilligrådet skal diskutere ud fra. Gurli Hansen mener, at man især skal passe på nogle af de helt små foreninger.

- De små foreninger er sårbare. Får de ingen støtte, risikerer vi, at de ikke gider mere og nedlægger sig selv, siger hun.

Annonce

Hårdt at skuffe nogen

Gurli Hansen forudser derfor, at bølgerne kommer til at gå højt, når hun på torsdag sidder sammen med Gitte Johansen, Troels Gydum, Birthe V. Riddersholm, Olga Thomsen, John Ullerup-Hansen, Lena Bech og Bente Christensen.

- Mange bliver skuffede, og det er altid hårdt at skulle skuffe nogen, siger Gurli Hansen, der ikke er uvant med opringninger fra foreninger, der vil have en forklaring på, hvorfor netop de ikke er blevet tilgodeset.

Det er politikerne i voksenudvalget, der i begyndelsen af det nye år tager endelig beslutning om fordelingen af paragraf 18-midlerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce