x
Annonce
Billund

Frivillige åbner juniorklub på Vestre Skole

Efter sommerferien er der en ny juniorklub på Vestre Skole i Grindsted. Arkivfoto: Orla Lund

Selv om der er afslag her og nu på støtte fra kommunen, er tre frivillige klar til at åbne en juniorklub på Vestre Skole efter sommerferien.

Grindsted: Efter sommerferien er der igen en juniorklub på Vestre Skole.

Det er tre frivillige, som har taget initiativ til den nye klub, som fortrinsvis skal være for børn, som er ramt af kontanthjælpsreformen. De tre, Anni Rose, Ulla Gårde og Inge Pedersen, har gode erfaringer fra Red Barnets juniorklub i Lille Johannes' hus. Den klub er lukket nu.

- Vi ved, at mange børn er ramt af kontanthjælpsreformen og ikke har råd til at gå til forskellige fritidsaktiviteter. Det er heller ikke alle, der har lyst til at gå til sport. Dem vil vi gøre noget for, siger Inge Pedersen.

Den nye klub bliver en del af familienetværket under Røde Kors, som i øjeblikket ikke har nogen juniorklubber. Dermed bliver klubben i Grindsted den første.

Inge Pedersen håber, at der er andre voksne, som vil bidrage - måske med at vise børnene en sjov hobby, læse højt eller spille et spil med dem.

Annonce

Juniorklubben

Den nye juniorklub er for børn i 4.-6. klasse på Vestre Skole.Klubben drives af frivillige og hører under Røde Kors' familienetværk.

Flere frivillige er velkomne i klubben, hvor kammeratskab og socialt samvær er i fokus.

På programmet vil der være billedkunst, teater, bagning, træarbejde, netcafé, skrik, hækling, skindarbejde med mere.

Juniorklubben på Vestre Skole i Grindsted er blevet til på initiativ af tre frivillige, der har erfaringer fra Red Barnets juniorklub, der nu er nedlagt. Arkvifoto

Afslag på støtte

Juniorklubben var ellers lige ved ikke at blive til noget, da social- og sundhedsudvalget i denne uge har givet afslag på støtte. Initiativtagerne havde søgt beskedne 19.000 kroner, fortrinsvis til materialer, men politikerne sagde nej og henviste til næste ansøgningsrunde om § 18-midler i november.

- Vi synes, det er alletiders idé, de er kommet med, men ansøgningsfristen er november, og det vil vi ikke lave om på. Vil de i gang efter sommerferien, må der findes andre løsninger, siger Ruth Lauridsen (V), formand for udvalget.

Og i gang er netop det, de frivillige vil.

- Vi vil rigtig gerne i gang, og skal vi først søge penge til november, så bliver det jo næste år, inden der sker noget, siger Inge Pedersen fra initiativgruppen.

Så længe behøver hun dog ikke vente. Vestre Skole har besluttet sig for at sætte gang i klubben, selvom der ikke kommer penge her og nu.

- Vi synes, det er et godt initiativ, så vi starter op stille og roligt, og så håber vi at få støtte senere, siger skoleleder Vivian Møberg, Vestre Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce