Annonce
Billund

Frivillige flytter ind på brandstation: Nu bliver der mere liv

Selve manøvren med at få nye folk ind på matriklen har ikke været det mindste problem at håndtere for Gunnar Melchiorsen, da Falck ikke har skullet afgive plads, som var svært at undvære. Her er han nede i TrekantBrands nye lokaler i underetagen, hvor væggene er nymalet, og hjelmene ligger klar til brug. Foto: Anders Davidsen
De lokale afdelinger af Falck, TrekantBrand og Beredskabsforbundet kommer om få uger under samme tag på Vestergade i Grindsted.
Annonce

Grindsted: Det har været et ønske gennem mange år at få Falck og TrekantBrand slået fysisk sammen i Grindsted, og efter et års tid med konkrete planer er det ved at blive en realitet.

Det fortæller lokalchefen for det supplerende frivillige beredskab i TrekantBrand, Lars Gyldenkrone.

- Vi har hidtil haft et fint samarbejde, men fremover bliver det både nemmere og endnu bedre, siger han.

Ifølge lokalchefen i TrekantBrand arbejdes der på højtryk for, at de frivillige er fuldt indflytningsklar i de nye lokaler senest 31. december og dermed forlader CF-Gården på Hedemarken.

På facadens midterste skilt ses det tydeligt, at Falck ikke længere er alene i bygningen på Vestergade. Foto: Anders Davidsen

De får stillet plads til rådighed i kælderetagens garageanlæg plus eget kontor på 1. sal. Andre dele af bygningen bliver til fælles faciliteter såsom kantine og undervisningslokale.

- Det er rigtig fint, og vi kommer til at lære hinanden meget bedre at kende, siger Lars Gyldenkrone, som ellers kun har været vant til at møde Falck-folkene på fælles opgaver.

Annonce

Fælles gavn

At forventningens glæde er gensidig, bekræfter Gunnar Melchiorsen, som er brandstationsleder i Falcks Grindsted-afdeling.

- Jeg synes, det er en fantastisk god løsning, vi har fundet, og både han og jeg er sikre på, at det bliver til fælles gavn, siger han og uddyber med et eksempel:

- Min første tanke har været, at når jeg fremover søger efter nye brandfolk, vil jeg først spørge Lars, om han har nogle egnede kandidater blandt de frivillige. På den måde kan han gøre interesserede opmærksom på, at TrekantBrand er en mulig vej ind til Falck.

Gunnar Melchiorsen er overbevist om, at han med de nye 'kollegaer' i huset i endnu højere grad vil tænke i, hvordan de bedst muligt supplerer hinanden, så de frivillige eksempelvis kan overtage efterslukningen af en markbrand og efterfølgende rydde op.

Annonce

Mere liv i huset

På den måde kan de deltidsansatte Falck-folk hurtigere komme tilbage på deres 'civile' arbejde, og under alle omstændigheder glæder han sig til at få en lidt anden hverdag på stationen.

- Det bliver et andet hus, for der kommer til at være mere liv, siger han.


Det bliver et andet hus, for der kommer til at være mere liv.

Gunnar Melchiorsen, brandstationsleder hos Falck i Grindsted


Indflytningen kommer også til at gælde for det lokale beredskabsforbund, som i praksis allerede har en del at gøre med TrekantBrand, da Lars Gyldenkrone er kredsleder i forbundet.

Gunnar Melchiorsen ser frem til, at der kommer lidt mere liv på brandstationen i Grindsted. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce