Annonce
Kultur

Frivillige har givet forsamlingshuset en ordentlig overhaling

Heidi Larsen fra bestyrelsen er klar til at tage imod nye bookinger pr. 1. oktober. Foto: Jim Hoff

Bøllund: Forsamlingshuset på Hestlundvej er klar til efterårssæsonen i en ny og forbedret udgave.

Lokale håndværkere og en række frivillige bestyrelsesmedlemmer har hen over sensommeren været i gang med at renovere og istandsætte det gamle forsamlingshus. Både forsamlingshuset store og lille sal har fået en ordentlig omgang, så det nu fremtræder i en mere moderne udgave.

For at starte fra bunden er der er blevet lagt nyt lyst linoleumsgulv i begge sale. Der er også blevet snedkereret en helt ny trappe fra den lille sal ned til den store. Forsamlingshusets scenen er flyttet en anelse og så der er blevet sat nye døre i alle rummene. Endelig er det hele frisket op og malet i rene lyse farver.

- Renoveringen har gjort det nødvendigt at holde forsamlingshuset lukket i to måneder. Vi blev også lidt forsinkede, fordi vi opdagede en vandskade, da vi fjernede det gamle gulv. Derfor blev det nødvendigt at bruge ekstra tid og ressourcer på at at få dét udbedret, siger Heidi Larsen.

Hun er sekretær i forsamlingshuset bestyrelse og understreger, at forsamlingshuset nu er klar til udlejning. Der er dermed igen åbnet for booking af forsamlingshuset, der er det vestligst beliggende i Vejle Kommune.

Annonce
Den store sal i Bøllund Forsamlingshus efter renoveringen: Nyt gulv, nye gardiner, ny trappe og nymalet Foto: Jim Hoff

Frivillig arbejdskraft

Forsamlingshuset er godkendt til 100 gæster og fik i sin nye udgave debut ved høstfesten 23. september. Det gik fint og næste lokale er arrangement familiebanko i november. Derudover leger man lidt med ideen om at inviterer nabolaget til et kaffebord, hvor forsamlingshuset giver kaffen, mens gæsterne medbringer kagerne.

- Vore bankospil har gennem årene været velbesøgte. Det skyldes ikke mindst, at det er lykkedes os at få en masse fine præmier fra butikslivet i Give. Det gør spillet attraktivt og vi har en flot opbakning, som vi er glade for, siger Heidi Larsen.

Bestyrelsen består for øjeblikket af Kim Juul (tømrer), Lone (maler) og Niels Poulsen, Hans Holst og Mikkel Brandt (elektriker). De håndværksmæssige kvalifikationer er dermed til stede. Bestyrelsen har lagt masse af timer i projektet, og resultatet viser, at de ikke har været brugt forgæves.

Hvis man ønsker at leje forsamlingshuset foregår det via hjemmesiden www.forsamlingshuse.dk. Heidi Larsen gør opmærksom på, at Bøllund Forsamlingshus som et af få forsamlingshuse også udlejer til efterskoler.

- Vi har en perfekt beliggenhed herude på landet. Der er langt til nærmeste by, så de unge mennesker rende ringen steder. Dermed er det lettere for forældre at holde øje med de unge, og det er noget vi vinder en del på, siger Heidi Larsen.

Den lille sal er også blevet frisket op med blandt andet nyt gulv. Foto: Jim Hoff
Nedgangen fra lille sal til store sal er blevet forsynet med en ny trappe. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce