Annonce
Børkop

Frivillige sørger for juleaften: Ingen behøver at sidde alene hjemme

Der bliver både smag og duft af jul, når juleaften bliver afholdt i sognehuset. Gauerslund Sogn har succes med at holde fælles juleaften for sognebørnene. Arkivfoto

Hos Gauerslund Sogn er juleforberedelserne allerede i gang. For både julehjælp og afholdelse juleaften er blevet faste, og vigtige, traditioner.

Gauerslund: Hvad skal du lave juleaften?

De fleste mennesker ved det sikkert godt, men det er ikke alle, som kender det svar. En mulighed kan være at holde juleaften sammen med andre i Gauerslund Sognehus.

Sognet melder nu ud, at der atter engang er juleaften med steg og juletræ. Det er femte gang, at det vil ske, og alle år har været en succes.

- Der er et behov for at have et sted, hvor man kan samles en juleaften. Der er ingen, som behøver at sidde alene hjemme juleaften, siger Kirsten Madsen fra menighedsplejen under Gauerslund Sogn.

Annonce

Der er ingen, som behøver at sidde alene hjemme juleaften

Kirsten Madsen, menighedsplejen under Gauerslund Sogn.

Flere frivillige

Hun forklarer videre, at der er mange forskellige grunde til, at mellem 20 og 30 borgere møder op den 24. december til en juleaften i fællesskab.

- De fleste er folk, som ellers skulle sidde alene hjemme. Men der også eksempelvis folk som møder op, fordi de ikke kan overskue julen. Så er det rart at komme et sted, hvor der bliver lavet god mad, og hvor man hygger om juletræet og med sang og hygge, siger hun.

I alt vil tre frivillige hjælpe til på selve juleaften, mens andre frivillige hjælper til med at dække bord tidligere på dagen.

- Det er jo langt fra alle, der lige kan være frivillig sådan en aften, men vi har dog frivillige nok, så det kører sin egen stille gang. Vi er meget privilegerede, siger Kirsten Madsen.

Også julehjælp

En anden ting, som sognet for et par år siden begyndte at tilbyde sognebørnene, er julehjælp. Her kan værdig trængende få hjælp til at holde jul.

- Menighedsplejen i Gauerslund Sogn uddeler julehjælp til familier og enlige, som har det svært økonomisk. Og den hjælp er der bestemt et behov for at give, for julen er en dyr tid, og for nogen en økonomisk meget svær tid, siger Kirsten Madsen.

Ansøgere skal have bopæl i Gauerslund Sogn. Hjælpen er i størrelsesordenen 500 kroner per par/enlig og 100 kroner per barn under 18 år.

Hvis man vil ansøge om det, skal det ske senest den 20. november. Man finder ansøgningsskema på sognets hjemmeside, eller man kan få den ved at komme forbi kirkekontoret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Navnet er: Artium

Annonce