Annonce
Give

Frivillige står klar til at hjælpe de isolerede

Formanden for Friviligcenter Give Petra Raundahl er et dybt engageret menneske og har derfor sjældent tid til at stille op blot for at blive fotograferet. Hun er altid i gang med noget, her med at holde afskedstale for lederen af Kastaniehaven Emma Winther. Foto: Børge Larsen
Mange, ikke mindst ældre medborgere, sidder i denne tid helt eller delvist isolerede. Den situation vil Frivilligcenter Give være med til at afhjælpe.

Give: Det er ikke nemt at stå sammen, når man skal holde afstand. Heller ikke selv om det er nødvendigt.

Men netop det med afstand er med til at holde mange i noget, der nærmest kan minde om isolationsfængsel. Både den reelle og den indbildte frygt er med til at holde mange mennesker helt væk fra nærvær og samvær med andre mennesker.

Det kan være mere end vanskeligt at sige til andre, at de bare skal bevæge sig ud blandt andre, hvis de føler, det er forbundet med livsfare. Hvilket dDet er det givet for nogle mennesker.

Dem tilbyder Frivilligcenter Give nu at hjælpe med både social kontakt og mere praktisk også med praktiske gøremål som indkøb af dagligvarer.

- Vi kan ikke fjerne isolationen eller frygten. Men vi kan sørge for, at ingen kommer til kun at sidde helt alene med isolationen og frygten, siger formanden for Frivilligcenter Give Petra Raundahl.

Annonce

Hjælpen er der

Frivilligcenteret tilbyder blandt andet, at man kan få daglige telefonopringninger. Så har man i det mindste en gang dagligt mulighed for at tale med et andet menneske.

Langt de fleste mennesker er i dag nogenlunde selvkørende på internettet og er på den måde også i stand til at kommunikere med familie og venner via mail eller skypesamtaler.

Men teknik har det jo med at svigte, når man føler, man har allermest brug for det. For de, der bliver udsat for den slags tekniske problemer, er Frivilligcenter Give også i stand til at yde teknisk assistance via deres telefonservice.

- Endelig kan der være en del, der ikke tør gå ud at handle de nødvendige dagligvarer, men heller undværer. En del ældre mennesker er vant til, at man godt kan undvære. Men det behøver de ikke. Vi vil meget gerne hjælpe med at handle for dem og eventuelt blot stille varerne ved døren, så man ikke behøver være i tæt kontakt, siger Petra Raundahl.

Er man interesseret i at få hjælp til enten indkøb, computerproblemer eller blot daglige snakke, kan man ringe til Petra Raundahl på telefon 6049 5525.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter strid om Posthusgrunden: Kim Hesel melder sig ud af Det konservative Folkeparti

Annonce