Annonce
Billund

Frivilligrådet ønsker særlig pulje til øget trivsel blandt børn og unge

Frivilligrådet ønsker en pulje, der blandt andet kan gå til det frivillige arbejde med at øge trivsel blandt børn og unge. Foto: Jeppe Carlsen/Scanpix
Frivilligrådet i Billund Kommune har et stort ønske til politikerne, når der skal forhandles budget. Rådet ønsker en pulje, der kan målrettes specifikke indsatsområder - for eksempel øget trivsel blandt børn og unge.
Annonce

Billund Kommune: En særlig pulje, der skal løfte det frivillige, sociale arbejde.

Det stod øverst på ønskelisten, da Frivilligrådet i Billund Kommune mødtes med politikerne i voksenudvalget til det årlige dialogmøde mellem de to.

Sådan en pulje kan man nemlig målrette til at styrke et bestemt område for en kortere eller længere periode, mener Frivilligrådet, som blandt andet har området for trivsel blandt børn og unge i tankerne.

- Vi har drøftet det flere gange i Frivilligrådet, og vi har selvfølgelig hver vores mening, afhængig af hvilken forening vi repræsenterer. Det giver gode diskussioner, og det er sundt nok. Men trivsel blandt børn og unge er både vi og politikerne enige om, at det er et område, der godt kunne bruges mere på, siger Gurli Hansen, formand for Frivilligrådet.

Annonce

Mange ansøgninger om støtte

Frivilligrådet er med til at bestemme, hvordan de årlige midler til socialt, frivilligt arbejde uddeles (de såkaldte paragraf 18-midler), og det er erfaringerne herfra, som får rådet til at ønske en ny pulje.

- Vi har været nødt til at skære ned på tilskuddet til mange foreninger, selvom vi ikke har lyst. Især de små foreninger har vi skåret ned på, og det har jeg personligt været meget ked af. Året for år kommer der flere og flere ansøgninger, og vi kan ikke opfylde dem alle, siger Gurli Hansen.

Annonce

Ønsker om kurser

Foruden en ny pulje havde Frivilligrådet også et andet ønske. Således ser rådet gerne, at man kan få penge til diverse kurser, der skal gøre rådets medlemmer bedre klædt på til at varetage opgaven som repræsentanter for det store frivillige liv i kommunen.

- Nogle gange kunne vi godt bruge lidt inspiration og netværk, så vi ikke bare kører rundt i vores egen trummerum. Men vi er ikke på sådanne kurser, for så er vi nødt til at tage af paragraf 18-midlerne, og det kan vi ikke få os selv til, siger Gurli Hansen.

Om ønskerne bliver til noget, bliver tidligst afgjort til efteråret, når byrådet skal forhandle om budgettet for 2021.


Trivsel blandt børn og unge er både vi og politikerne enige om, at det er et område, der godt kunne bruges mere på.

Gurli Hansen, formand, Frivilligrådet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce