Annonce
Vejle

Frustrerede forældre er ingen vegne kommet: Hvad kan vi gøre?

Forældrene er frustrerede over, at der ikke synes at ske forbedringer af normeringerne i børnepasningen, siger Anne Sofie Stjernholm. Arkivfoto: Leif Baun
Kampagnen "Er der en voksen til stede?" har ikke givet synlige resultater endnu. Hvordan skal vi råbe politikerne op? spørger forældrene i Vejle Kommune.

Vejle: - Er der noget, vi kan gøre?

Sådan lød spørgsmålet, da der mandag aften var møde om bedre normeringer i Vejle Kommunes daginstitutioner.

Syv-otte forældre mødte folketingsmedlem Karina Dehnhardt (SF) og to politikere fra Vejle Byråd: Torben Elsig-Pedersen (R) og Britta Bitsch (SF).

- Der er nogle frustrationer hos forældrene. Det ser ikke ud til, at kommunen vil gøre noget for at få bedre normeringer, for nu har staten ligesom overtaget emnet, siger en af de aktive forældre fra forårets "Er der en voksen til stede"-kampagne, Anne Sofie Stjernholm.

Dermed henviser hun til, at forhandlinger om det emne er en del af finanslovsforhandlingerne.

SF går efter at reservere 500 millioner kroner til forbedringer på området. Det vil svare til 10-20 flere pædagoger i en kommune som Vejle - og det er efter forældrenes mening alt for lidt.

Vi fik at vide fra både byråds- og folketingsmedlem, at politikerne er helt klar over disse problematikker. Men vi undrer os jo over, at hele landet var på gaden i foråret for at sige, at det her er et problem, og så sker der ingenting.

Anne Sofie Stjernholm

Tal kan lyve

Problemet er, at nogle meget tekniske beregninger fortegner billedet. Enkelt fortalt regnes personale med, der ikke passer børnene, når normeringerne skal findes.

Dermed når man frem til, at Vejle Kommune formelt overholder normeringskravet. Men ledere, ansatte, der er syge eller på barsel eller til møder, passer jo ingen børn.

Selv om det er teknisk, er det også vigtigt. Beregninger viser, at det vil koste 64 millioner kroner, hvis man beregner på den reelle voksentid, der er pr. barn.

Så forældrene har to budskaber: Der skal ekstra penge til, og de må ikke fordeles efter normeringsberegningerne.

- Vi fik at vide fra både byråds- og folketingsmedlem, at politikerne er helt klar over disse problematikker. Men vi undrer os jo over, at hele landet var på gaden i foråret for at sige, at det her er et problem, og så sker der ingenting, siger Anne Sofie Stjernholm.

Annonce

For få på gaden

- Hvis der var 700 på gaden i Vejle, svarer det i stemmetal til omkring en tredjedel mandat til byrådet. Kan kyniske politikere så ikke tænke, at I var så få, at det her med normeringer ikke er et ret stort problem?

- Jamen, hvilken anden sag har fået så mange til at gå i demonstration? Det er så svært at få tidspressede børnefamilier til at afsætte kræfter til noget. Vi er nødt til at få flere partier i tale. For emnet er ikke inde på lystavlen hos alle. Vi hørte det ved byrådets budgettaler. Nogle fremhævede et halbyggeri i en eller anden flække, eller hvor godt det var, at vi er steget lidt på erhvervsindekset, fordi skatten er sænket, siger Anne Sofie Stjernholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce