Annonce
Jelling

Frustrerede landsbybeboere frygter kriminelle flygtninge: De har indkaldt ministeren til et borgermøde

Borgere i Sandvad har indkaldt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til et borgermøde, da de ønsker et klart svar på, hvilken type flygtninge som snart flytter til deres by. Fotos: Mette Mørk, Anne Cecilie Emmery, Katrine Becher Damkjær
Misinformation og mangelfulde oplysninger om de kommende beboere på asylcentret i Sandvad, får nu byens befolkning til at indkalde minister Mattias Tesfaye (S) til et borgermøde på fredag.

Sandvad: Der bliver ikke lagt skjul på utilfredsheden blandt borgerne i Sandvad, når det kommer til de kommende beboere på byens asylcenter.

I sidste uge kunne Ekstra Bladet fortælle, at nogle af de kommende beboere har domme for blandt andet mord, og Vejle Amts Folkeblad har nu fået bekræftet flere af de samme oplysninger.

Men den information fik borgerne i Sandvad ikke da, da de tidligere på efteråret fik af vide, at asylcentret skulle genåbne. Dengang var svaret, at det var flygtninge med særlige behov, der flyttede ind, og der var altså ikke tale om kriminelle.

Annonce
Mattias Tesfaye blev mødt af massive buhråb og fornærmende håndtegn, da han ankom til Langeland tidligere på året. Spørgsmålet er, hvordan han bliver modtaget, hvis han dukker op i Sandvad til borgermødet på fredag. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den store grad af misinformation har spredt vrede hos blandt andre formanden for Hovedkær Lokalråd, Lars Munkholm Lindholm.

- Vi føler os som en kastebold mellem Røde Kors og Udlændingestyrelsen. Lige nu får vi ingenting at vide, og de oplysninger, vi har fået indtil nu, viser sig måske at være løgn, siger Lars Munkholm Lindholm.

Borgermøde skal give klart svar

Sammen med formanden for beboerforeningen, Kirsten Paugan, har han derfor hasteindkaldt til et borgermøde, hvor borgerne i Sandvad forhåbentligt kan få et klart svar på, hvilke beboere der snart flytter ind på asylcentret.

I indkaldelsen til borgermødet skriver lokalrådet og beboerforeningen blandt andet, at borgere fortolker frit og egenhændigt på de tvetydige og skiftende udmeldinger, og det har forårsaget uacceptabel utryghed og modvilje i området.

Det er afgørende for os, at udlændingestyrelsen og ministeren deltager, da det er de parter, som kan give os et klart svar.

Lars Munkholm Lindholm, lokalrådsformand

Til borgermødet er indkaldt Vejle Kommune, herunder borgmester Jens Ejner Christensen (V), Udlændingestyrelsen, Røde Kors, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og Sydøstjyllands Politi.

- Det er afgørende for os, at Udlændingestyrelsen og ministeren deltager, da det er de parter, som kan give os et klart svar. Borgmesteren og Røde Kors har ikke de oplysninger, vi har brug for. Så vi håber, at ministeren tager sig tid til at komme, siger Lars Munkholm Lindholm.

Borgermødet finder sted fredag 5. november klokken 19 i Multihallen på Kollerup Skole, Kollerupvej 12, 7300 Jelling.

Ifølge Lars Munkholm Lindholm er borgerne klar til at demonstrere, hvis de ikke får klart svar inden de nye beboere flytter ind i midten af november.

Avisen forsøger at få en kommentar fra Mattias Tesfaye.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Jelling

Sandvad i chok: Kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Annonce