Annonce
Vejle

Frustreret borgmester: Det er noget forfærdeligt rod - måske mister vi de 112 millioner kroner igen

Det er et forfærdeligt rod og et mystisk forløb fra regeringens side, siger Jens Ejner Christensen (V). Arkivfoto: Lars Juul
Regeringens udspil til en udligningsreform vækker igen kritik fra Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen (V).
Annonce

Vejle: Kan Vejle Kommune overhovedet regne med de ekstra 112 millioner kroner, der er lovet i regeringens udspil til en udligningsreform?

Det tør borgmester Jens Ejner Christensen (V) næsten ikke tro på længere.

Især ikke efter, at han på nichemediet NB Økonomi har kunnet læse, at regeringen har korrigeret tallene i tabellen over effekten af regeringens forslag til en udligningsreform for de enkelte kommuner - uden at fortælle om det.

Dette har fået sundhedsminister Astrid Krag (S) til at udsende en beklagelse til samtlige partier i Folketinget. Regeringen beklager, at den ikke har fortalt de politiske partier, at der var foretaget korrektioner i tallene for effekterne af forslaget til udligningsreformen.

- Jeg har været bekymret for, om vi skal have det, vi er blevet stillet i udsigt. Nu ser det ikke ud til at være sket ændringer for Vejle Kommune, men jeg bliver nervøs som borgmester, når jeg kan se, at der er 20 kommuner, som ikke har kunnet regne med de først udmeldte tal. Det er et forfærdeligt rod og et mystisk forløb fra regeringens side, siger Jens Ejner Christensen (V).

Annonce

Læg tallene frem

Han opfordrer regeringen til at lægge hele udspillet frem, og hvordan man er kommet frem til, hvilke kommuner der skal af med penge, og hvem der skal have.

- Det kommer sådan drypvis, og det er på ingen måde holdbart, at jeg skal læse i diverse medier, at nu har beregningerne ændret sig igen. Få nu borgmestrene med ind, for det er hele vores økonomiske grundlag som kommuner, der forhandles om, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce