Annonce
Erhverv

Frygter tomme boliger: Manglende salg åbner for lejeboliger i Kanalbyen

Salget af ejerlejligheder går ikke som forventet i Kanalbyen. Derfor bliver der nu åbnet for, at nogle af lejlighederne kan lejes. Det gælder både Langebro og Kongens Punkt. Foto: Peter Leth-Larsen
Allerede i år bliver der mulighed for at flytte ind i en lejeboliger i enten Kongens Punkt eller Langebro.
Annonce

Fredericia: De senere år er der skudt en række nye boliger op i Kanalbyen. Nu viser det sig, at interessen for at købe ikke har været så stor som forventet, så derfor laves nogle af boligerne om til lejeboliger.

Samtidig oplever bygherrerne, at der i Fredericia er stor efterspørgsel efter lejeboliger.

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard har bygget de tre punkthuse på Langebro. Det ene af husene - Toldkammeret 7 - bliver lejeboliger.

- Der er en stor efterspørgsel efter lejeboliger her og set i lyset af, at vi ikke har solgt dem, vi gerne ville have solgt, bliver det leje, fortæller afdelingsleder i A. Enggaard Fredericia Palle Priska.

Åbent hus

I den kommende tid vil der være en række arrangementer, hvor interesserede kan blive klogere på lejeboligerne.

12. september: Kl. 15.30-17.30 er folk fra boliglisten i Kanalbyen inviteret til et lukket arrangement i Kongens Punkt.

15. september: Kl. 12-16 er der åbent hus for alle interesserede i Langebro-projektet.

19. september: Kl. 15.30-17.30 er folk fra Kanalbyens boligliste inviteret til lukket arrangement i Kongens Punkt.

Interesserede kan blive skrevet på boliglisten ved at henvende sig til Kanalbyen.

Annonce

Efterspørgsel på lejeboliger

Den stor efterspørgsel efter lejeboliger oplever STB Byg, som står bag opførelsen af byggeriet Kongens Punkt også. Her var der fra begyndelsen tænkt lejeboliger ind i projektet, da Boligkontoret Fredericia har en række almene, senior- og familieboliger i byggeriet. Planen var dog samtidig, at STB Byg ville sælge 29 boliger til private købere. Det er dog ikke sket.

- Vi vil stadig gerne sælge lejlighederne. Men hvis vi ikke kan sælge på den korte bane, så vil vi hellere leje ud, end lejlighederne står tomme, fortæller direktør i STB Byg Jens Winther.

Byggeriet Kongens Punkt er inde i sin sidste fase og står klar til indflytning sidst på året. Derfor vil STB Byg gerne have aftalerne på plads snart.

- Vi har ingen købsaftaler på lejlighederne. Vi har alt for mange reservationer i forhold til købsaftaler, siger han.

Han fortæller, det er kommet lidt bag på ham, at interessen for køb af lejligheder i projektsalg ikke har været større.

- Markedet for lejeboliger er vist større i Fredericia end andre steder. Vi har fået mange forespørgsler på lejeboliger, fortæller Jens Winther.

Derfor lægger STB Byg op til, at de 29 boliger både kan købes og alternativt lejes. Jens Winther nævner også den mulighed, at lejligheder kan være lejet ud en periode og så senere blive sat til salg.

Annonce

Priser varierer

De 29 lejligheder i Kongens Punkt er klar til indflytning henholdsvis 1. december og 1. januar. Al udlejning kommer til at foregå gennem Danbolig, som også står for eventuel salg af lejligheder. Prisen for lejeboliger vil variere.

- Prisen for lejeboligerne bliver fra knap 1000 kroner per kvadratmeter til 1200 per kvadratmeter, fortæller Jens Winther.

A. Enggaards punkthus med 22 lejligheder til udlejning på Toldkammeret 7 vil også kunne lejes via Danbolig. Størrelserne på lejlighederne varierer mellem cirka 85 kvadratmeter og 170 kvadratmeter - altså to til femværelses.

- Prisen for at leje bliver fra cirka 8000 kroner til omkring 18.000 kroner eksklusiv forbrug, fortæller Palle Priska.

Lejeboligerne på Langebro bliver klar fra 1. oktober.

I de to først opførte punkthuse på Skibbroen 12 og Toldkammeret 9 er de fleste af lejlighederne solgt, og beboerne er flyttet ind. Her er i alt små 10 ledige ejerlejligheder tilbage.

Kongens Punkt står færdigt ved årsskiftet. Foto: Danbolig
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce