x
Annonce
Sport

Fuglsang tager ny etapesejr efter konkurrenternes fejl

Roman Rios/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang vandt sin anden etape i årets Ruta del Sol og udbyggede den samlede føring.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang viste igen sit høje niveau på fredagens 3. etape af det spanske løb Ruta del Sol, da han snuppede sin anden etapesejr i årets udgave af løbet.

Annonce

Fuglsang nød godt af, at et par konkurrenter ikke kom ordentligt ind i det sidste sving og mistede adskillige positioner.

Fuglsang holdt den rigtige kurs og spurtede uden det store besvær til sejr på den 177 kilometer lange bjergetape i Andalusien.

- Jeg kiggede på løbsbogen her til morgen, og jeg vidste, at jeg skulle være i den rigtige position (ved det sidste sving, red.), hvis jeg skulle vinde, siger Fuglsang til Astanas hjemmeside.

Astana-danskeren vandt foran Bahrain-McLarens Pello Bilbao og UAE's Brandon McNulty.

Samtidig bevarede Fuglsang sin føring i det samlede klassement og øgede endda en smule ned til Mikel Landa fra Bahrain-McLaren på andenpladsen.

Danskeren er 14 sekunder foran Landa, mens spanierens holdkammerat Bilbao er et halvt minut efter Fuglsang.

Ruta del Sol går også under navnet Vuelta a Andalucia. Etapeløbet slutter søndag med en enkeltstart på 13 kilometer i byen Mijas.

Lørdag venter dog først en 125 kilometer lang bjergetape, der slutter i Granada. Der skal Fuglsang og resten af Astana-mandskabet forsøge at holde de stærkt kørende Bahrain-McLaren-ryttere bag sig.

- I morgen (lørdag, red.) bliver endnu en svær dag, men jeg er glad for at have forsvaret trøjen. Selvfølgelig er der mange hold, der gerne vil gøre løbet hårdt, men indtil videre har mit hold været fantastisk.

- Når jeg tænker frem mod søndag, ser enkeltstarten svær ud, men hvis jeg har et lille forspring, kan den godt passe til mig, siger Fuglsang.

Ruta del Sol er det første løb i Fuglsangs cykelkalender i år. Dermed har han kunnet strække armene i vejret som vinder på to af sine første tre løbsdage i 2020.

På papiret bliver det ellers svært at overgå 2019, som var Fuglsangs klart bedste år som professionel.

Danskeren vandt blandt andet monumentet Liège-Bastogne-Liège og etapeløbet Criterium du Dauphiné samt en etape i Vuelta a España.

/ritzau/

Citaterne fra Jakob Fuglsang til Astanas hjemmeside
Reporter Sirotti Stefano Via Www/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce