Annonce
Vejle

Fuld fart på kritisk vejarbejde - vejlukning udsat

Fortovsarbejdet på Gl. Ribevej spærrer det ene spor, så det i øjeblikket kun er muligt at køre op ad bakken fra Ribe Landevej til Koldingvej. Foto: Johanne Hanghøj Jørgensen
På Gl. Ribevej har kommunens folk nærmest arbejdet i døgndrift for at blive færdige med nyt fortov

Vejle: Klokken 23 torsdag aften kørte maskinerne stadig - og tidligt fredag morgen var der igen aktivitet på Gl. Ribevej i Vejle.

Her er Vejle Kommune i gang med at forny fortovet og forhøje kantstenen langs den befærdede genvej mellem Koldingvej og Ribe Landevej. Arbejdet har midlertidigt stoppet for trafik nedad bakken - og det er grunden til, at der nu arbejdes nærmest i døgndrift:

- Vi har virkeligt presset folkene. Det duer ikke med to spærringer så tæt på hinanden, siger projektansvarlig Flemming Skovgaard fra Vejle Kommune.

Her henviser han til spærringen af Enghavevej ved Bryggen. Her er Vejle Fjernvarme i færd med at føre nye rør under krydset ved Damhaven. Spærringen har de seneste dage givet massive trafikproblemer i centrum af Vejle.

Gl. Ribevej er spærret for gennemkørsel fra Koldingvej til Ribelandevej samtidig med, at Enghavevej er spærret. Siden i går har der været sat fuld fart på arbejdet på Gl. Ribevej, så vejen kan genåbne mandag. Kort: Google og Kaare Johansen

Ingen weekendfri

Derfor gælder det om at få arbejdet på Gl. Ribevej afsluttet hurtigst muligt, og ifølge Flemming Skovgaard er der ingen weekendfri til folkene på bakken:

- Der skal arbejdes både lørdag og søndag, så vi kan være færdige i løbet af mandagen, siger den projektansvarlige.

Egentlig var det meningen, at der skulle lægges ny asfalt på Gl. Ribevej som afslutning på arbejdet - men det er ifølge Flemming Skovgaard udsat til et senere tidspunkt.

Rådhustorv-lukning må vente

Det samme er lukningen af endnu en færdselsåre i midten af Vejle:

Efter planen skulle passagen på tværs af Rådhustorvet være lukket fra på mandag. Det skrev Vejle Kommune fredag i en pressemeddelelse. Men da Vejle Amts Folkeblad kontaktede den ansvarlige for torve-renoveringen, Gitte Fuhr Thomsen, lød beskeden:

- Vi venter med at spærre, til arbejdet på Enghavevej er færdigt. I stedet går entreprenøren i gang med nogle af de forberedende arbejder andre steder på torvet.

Et af de arbejder er at løfte de tunge granitskulpturer ned fra deres piedestaler på torvet. Sigurjón Ólafssons værker skal i depot og restaureres, inden de vender tilbage til den renoverede plads på en ny placering ved trappen op til Rådhuset.

Hvornår Blegbanken/Kirkegade bliver spærret, afhænger altså af arbejdet på Enghavevej. Her lyder den nuværende tidsplan, at krydset skal åbnes igen senest fredag 20. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce