Annonce
Hedensted

Fuld opbakning til byrådet: 86 procent vil bevare alle skolerne

Korning Skole er med sine 38 elever kommunens mindste skole og den eneste, der kun går til og med 4. klasse. Foto: Ludvig Dittmann
Der skal ikke justeres på antallet af folkeskoler i Hedensted Kommune, mener et stort flertal blandt kommunens borgere, der altså bakker op om byrådets skolepolitik. En ny meningsmåling viser, at opbakningen ikke afhænger af partifarve.

Hedensted: Hele 86 procent af borgerne i Hedensted Kommune mener, at man skal bevare de 21 folkeskoler, der findes i kommunen i dag.

Det viser en meningsmåling foretaget for Folkebladet af Jysk Analyse.

Her er borgerne blevet spurgt om, hvorvidt de er for eller imod at bevare alle skolerne, og et overvældende flertal går altså ind for den decentrale struktur med mange små skoler.

Annonce

Kun fem procent er imod, mens ni procent svarer "ved ikke" på spørgsmålet.

Skoleområdet har brug for vitaminindsprøjtning

Skolepolitikken har været et hedt diskussionsemne i byrådet i Hedensted i det forgangne år, efter en analyse har vist, at der er brug for en ordentlig opjustering på blandt andet inklusions-området og på vilkårene for megaklasserne med flere end 24 elever.

Samtidig viste analysen, at der skulle en vitaminindsprøjtning til på 34 millioner kroner, hvis skolerne skulle kunne leve op til en ny skolepolitik, som byrådet vedtog i sommer.

Borgmester Kasper Glyngø (S) bad i den forbindelse om at få lavet beregninger på, hvor meget der kunne spares på at lukke nogle af kommunens mindste skoler, men den efterfølgende debat i byrådet viste klart, at ingen partier - bortset fra LA, der gerne ville holde alle døre åbne - var villige til at lukke skoler.

Heller ikke SF's forslag om at undersøge mulighederne for at flytte nogle af 5. og 6. klasserne ind til større skoler vandt i den forbindelse indpas.

De 34 millioner kroner, der skulle bruges til at indføre skolepolitikken, blev dog heller fundet, så det kommer til at tage lidt længere tid at indfri ambitionerne, end det oprindeligt var håbet.

Annonce

Små skoler gør Hedensted til noget særligt

Hedensted Kommune "brander" gerne sig selv på, at det er en kommune med mange små og velfungerende lokalsamfund med egne skoler.

Om meningsmålingen

Undersøgelsen er foretaget af Jysk Analyse 11.-14. januar 2021 som telefoninterviews med et repræsentativt udsnit på 1054 borgere i Hedensted Kommune.

De er blevet stillet spørgsmålet: "I Hedensted Kommune er der en decentral struktur på skoleområdet med 21 skoler fordelt på de enkelte lokalsamfund. Er du for eller imod, at Hedensted Kommune bevarer alle skolerne i lokalsamfundene?

Partierne i byrådet er da også enige om, at netop den decentrale struktur er en vigtig del af kommunens DNA, og at den er med til at adskille Hedensted fra de store nabokommuner, Horsens og Vejle.

Noget tyder altså på, at borgerne er enige i den holdning - og det uanset, hvilket parti de bekender sig sig til. Folkebladets meningsmåling viser i hvert fald, at opbakningen til de små skoler ligger mellem 85 og 92 procent hos både de vælgere, som vil stemme Socialdemokratiet, Venstre eller øvrige partier i rød eller blå blok ved kommunalvalget til november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Ib Kragh endte som nummer syv i mørket

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce