Annonce
Ikast-Brande

Fuld opbakning til statsborger-håndtryk

Håndtryk bliver nu obligatoriske i Ikast-Brande Kommune i forbindelse med tildelingen af statsborgerskab. Arkivfoto
Nye statsborgere skal give hånd til repræsentanter fra byrådet.
Annonce

Ikast/Brande: Tvunget håndtryk eller ej? Spørgsmålet har delt vandene i både Folketinget og blandt landets borgmestre, når det kommer til afholdelsen af ceremonier i forbindelse med tildeling af dansk statsborgerskab, men i Ikast-Brande Kommune har spørgsmålet ikke givet anledning til den helt store diskussion.

Således blev der på byrådsmødet mandag uden nævneværdig debat vedtaget en procedure for afholdelsen af statsborgerskabsceremonier, hvori håndtrykket til en repræsentant for byrådet indgår.

- Jeg tager det personligt ganske afslappet, siger borgmester Ib Lauritsen (V). Han er glad for, at man nu har fastlagt en procedure, som alle bakker op om.

Ved ceremonien skal borgere, som søger dansk statsborgerskab, desuden skrive under på, at de vil overholde dansk lovgivning, samt at de vil respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

Ceremonierne skal afholdes to gange årligt, første gang i februar 2020 og derefter skiftevis i 3. og 1. kvartal, vel og mærke såfremt der er tilmeldte, og ansøgerne skal på forhånd godkendes af Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Tidspunktet for ceremonien, der skal afholdes i byrådssalen, offentliggøres på forhånd, mens selve handlingen afholdes for lukkede døre. Den skal enten forestås af borgmester Ib Lauritsen (V) eller af de to viceborgmestre, Simon Vanggaard Nielsen (DF) eller Frank Heidemann Sørensen (S), enten hver for sig eller i forening.

Ceremonien indledes med, at (vice-)borgmesteren oplyser formålet med ceremonien: At højtideligholde og markere ansøgernes erhvervelse af dansk statsborgerskab. Ansøgerne skal derefter underskrive den tidligere nævnte erklæring under overværelse af borgmesteren og til slut give hånd til en eller flere repræsentanter for byrådet.

I 2018 blev der i Ikast-Brande Kommune tildelt dansk statsborgerskab til syv personer over 18 år, og i 2019 er der indtil videre tildelt dansk statsborgerskab til tre personer over 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce