Annonce
Fredericia

Fuldt belagt foredrag om livet som pårørende til misbrugere: - Problemerne kan ikke trylles væk

Carl Christian Randows foredrag på Tøjhuset var udsolgt og varede cirka tre timer. Foto: Peter Friis Autzen
Tøjhuset var stuvende fuldt, da Carl Christian Randow talte om at klare skærene sammen med en misbruger.
Annonce

Fredericia: Arrangørerne bag Værestedet Solstrålen var helt overvældet over interessen, da de onsdag aften slog dørene op til foredrag på Tøjhuset i Fredericia.

På forhånd var alle billetter solgt, og omkring 160 mennesker tog plads i salen for at høre Carl Christian Randows foredrag om livet som pårørende til en misbruger. Takket være hjælp fra sponsorer kunne hele entré-indtægten på godt 20.000 kroner sendes videre til foreningen og dens arbejde.

Spørgelysten var stor, og emnet gjorde, at nogle spørgsmål var meget personlige. Især fyldte spørgsmål fra mødre, der var kede af deres unge sønners misbrug af ikke mindst morfin.

Pårørende er i panik og vil redde deres søn eller datter. Men de er nødt til også at redde dem selv.

Carl Christian Randow

Annonce

Red dig selv

Carl Christian Randow indledte foredraget med at slå fast, at publikum ikke skulle forvente at få at vide, hvordan de redder deres søn eller datter ud af et misbrug.

- Det her handler om, hvordan du redder dig selv. Det er der mange, der slet ikke har nået at tænke over. De er i panik og er så ekstremt presset, at de slet ikke har haft overskud til at tænke på dem selv. Det kan jeg godt forstå, så derfor indleder jeg med at slå dét fast. Og alligevel spurgte folk i slutningen efter råd til, hvordan de redder deres søn eller datter. Det er liv og død, og problemerne kan ikke trylles væk. Men de pårørende er nødt til også at passe på sig selv, siger Carl Christian Randow.

Foredraget sluttede efter tre timer ved 22-tiden.

- Vi kunne have fortsat med spørgsmål og snak til den lyse morgen. Jeg kender godt til situationen i Fredericia. Fredericia har en hård kerne af hårdt misbrug. Men også gode hjælpemuligheder til misbrugere. Desværre ikke så god hjælp til pårørende - men det er heller ikke så almindeligt, og man kan også diskutere om dét er en offentlig opgave. Jeg håber, at folk fik noget brugbart med hjem, siger han.

Blandt de cirka 160 fremmødte var mange forældre, der bad om råd til at redde deres søn eller datter ud af et misbrug. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce