Annonce
Sport

Fusion giver jackpot: - Så mange penge har vi ikke kunnet give ud før

Jelling Sparekasse har haft adresse seks steder i byen siden starten i 1870. Fra 1967 til 2005 lå den på Vejlevej 1 i et hus, der blev revet ned i maj-juni 2016 af hensyn til monumentområdet. Foto: VAF-arkiv
Jelling Sparekasses Fond har sat rekord i støtte til et enkelt projekt med 2 millioner kroner til et nyt springcenter ved Gormshallen.

Jelling: Jelling Sparekasses Fond har sprængt alle rammer ved den seneste ansøgningsrunde. På et møde blev givet tilsammen 3,2 millioner kroner i støtte. Der var 53 ansøgninger at vælge imellem.

Der blev sat rekord i støtte til et enkeltprojekt, nemlig to millioner kroner til et nyt springcenter ved Gormshallen.

- Vi havde ikke haft mulighed for at støtte på den måde, hvis ikke det var, fordi fusionen mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank. Det er klart, at det giver nogle muligheder, når der pludselig kommer syv millioner kroner ind. Pengene skal ikke øsles væk, men vi er glade for at kunne give noget netop nu, hvor vi kan hjælpe noget i gang efter coronaen, siger Erik Bendixen, der er formand for Jelling Sparekasses Fond.

Annonce

Fusion gav kursgevinst

Den blev skabt i 2006 som led i en tidligere fusion mellem Jelling Sparekasse og Den Jyske Sparekasse. Den har en grundkapital på 50 millioner kroner, som ikke må røres. Fondsbestyrelsen kan derfor støtte med afkastet af formuen, men de senere år har der ikke været det store afkast på værdipapirer. Fusionen her i januar gav dog aktionærerne en kursgevinst. Halvdelen af Jelling Sparekassefonds midler var i sin tid brugt på at købe garantbeviser, der senere blev ændret til aktier.

Beløbet på to millioner har faktisk været bevilget en gang før til Gormshallens udvidelsesplan. Det var i 2014, men da kunne planerne ikke gennemføres, og pengene gik til andre ting.

Fonden støtter især formål, der kan beskrives med ord som sport, fritid, ungdom og nye tiltag. Her bon'er projektet fra Gormshallen ud på samtlige parametre.


Desuden skader det ikke, at man "bor" i Jelling. Her var vi 151 års rødder, og man kan sige, at vi betaler tilbage af det overskud, der blev skabt gennem årene.

Erik Bendixen, formand for Jelling Sparekasses Fond


- Desuden skader det ikke, at man "bor" i Jelling. Her har vi 151 års rødder, og man kan sige, at vi betaler tilbage af det overskud, der blev skabt gennem årene, forklarer Erik Bendixen.

Annonce

14 år med filialer

Fra 1870 til 1992 havde Jelling Sparekasse kun sit hovedkontor i Jelling at drive forretning fra. I 1963 opslugte man den lille Kollerup Sparekasse i nabosognet. "Lille" skal tages bogstaveligt. Den havde 190 kunder med sparekassebog. I 1992 åbnede Jelling Sparekasse filial i Vejle, og siden i Thyregod (1995), Horsens (2000), Hedensted (2003) og Egtved (2005), som er det område, der kan søge støtte fra Jelling Sparekasses Fond.

Af andre store beløb til Jelling fra sparekassefonden kan nævnes 500.000 kroner til skaterparken i 2017 og 1.000.000 til kunstgræsbanen i 2019.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Alarm 112

79-årig kvinde blev kontaktet af Skat, der ville give hende mere end 2000 kroner: 'Jeg kan afsløre, at Skat ikke ringer og giver gaver'

Annonce