Annonce
Fredericia

Fyld kundevognen og elbilen på én gang: Nye lynladere i Fredericia

Bent Christensen, teamleder i Føtex Venusvej, ved den almindelige ladestander til elbiler, der står på parkeringspladsen. Snart kommer der en stander til ved siden af - med to udtag, og der er tale om en lynladestander, som kun tager 15-20 minutter om at lade en elbil tilstrækkelig op. Foto: Mette Mørk
Clever og Føtex har indgået smart aftale: Snart kan man tanke op på 15-20 minutter. Dagligvarekæden får nye standere på både Venusvej og i Prinsessegade.

Fredericia: Nye muligheder for hurtig opladning af elbiler er på vej.

En vægtig årsag til fravalg af elbil er mangel på ladestandere. Det er en af grundene til, at Salling Group, der ejer Føtex, har indgået en aftale med Clever om nye lynladestandere i 2022 ved 89 af kædens varehuse landet over.

Blandt andet nye standere hver med flere udtag til tankning ved både Føtex i Prinsessegade og Føtex på Venusvej.

Annonce

Clever driver Danmarks største åbne offentlige ladenetværk. Firmaet er ejet af andelsenergi- og fiberkoncernerne Andel og Nrgi. Alle cirka 288 nye lynladestandere inklusive de to kommende i Fredericia kan bruges af alle elbilister. Via abonnement hos Clever eller ved almindelig afregning per kilowatt-time.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Win-win

- I modsætning til normalladere, hvor opladningerne typisk strækker sig over flere timer, vil man med en lynlader kunne oplade sin elbil på samme tid som en gennemsnitlig indkøbstur typisk varer - cirka 15-20 minutter, skriver Salling Group og Clever.

Og det er naturligvis en lige så vægtig årsag til det nye samarbejde mellem ladeselskabet og dagligvaregiganten. Aftalen omfatter også 16 lynlademuligheder ved 10 Netto’er og 3 Bilka’er.

Det her er et kæmpe fremskridt for elbilismen i Danmark. Vi har et stort fokus på at etablere store lynladestationer ved motorvejene. Nu bliver lynopladning for alvor hverdagseje i hele Danmark. Med Føtex’ og Clevers investering i den nationale, åbne ladeinfrastruktur udnytter vi den helt store fordel ved elbilen. Nemlig at man kan lade der, hvor man er - også mens man handler

Dir. Casper Kirketerp-Møller, Clever, i pressemeddelelse

Varehuschef i Føtex Venusvej, Thor Mosegaard, glæder sig til de nye muligheder for lynopladning af elbiler:

- Så bliver det jo for alvor et alternativ at køre elbil, når man kan komme til at lade flere steder - og selvfølgelig er det også fedt, at man så lige kan nå at handle, mens den lader.

Selv har han ikke elbil. Endnu:

- Nej, men firmabilaftalerne, vi har i Føtex og Salling, ændres, så den næste firmabil, jeg skal have, er en elbil. Det er godt for miljøet - men jeg skal som mange andre også lige vænne mig til, at de er stå stille, og at man ikke altid lige kan høre en elbil, der kommer kørende.

Annonce

Der mangler standere

Ifølge brancheorganisationen Dansk Elbil Alliance og Danmarks Tekniske Universitet vil der i 2025 være behov for 100-150 offentlige lynladesteder til hverdagsladning, hvis der skal være 380.000 elbiler på de danske veje samme år.

Det er der ikke på nuværende tidspunkt.

En bred energiaftale indgået 2018 mellem alle Folketingets partier på nær Nye Borgerlige afsætter derfor 500 millioner kroner i årene 2020-24 til grønne løsninger indenfor transport.

Blandt andet 50 millioner kroner, der skal udbrede offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur til elbiler på motorvejsnettet, i områder uden for byerne og i byerne.

Den del af puljen på de 50 millioner, der går til motorvejsnettet, skal særligt bidrage til, at der kommer flere lynladere. I byerne skal puljen blandt andet bidrage til, at dem, som ikke har adgang til hjemmeopladning, også kan oplade deres elbiler.

Tidsbegrænsning på

De nye lynladestandere ved Føtex’er i Danmark installeres løbende fra nu af. De fleste forventes klar inden udgangen af 2022, såfremt tilladelser og tilslutning af strøm falder på plads.

Der bliver tale om ladepladser med tidsbegrænset parkering, så man ikke skal vente for længe på at komme til, oplyser parterne, Clever og Føtex.

Annonce
Kultur For abonnenter

Her får du mest for festivalbilletten: Metalfestival præsenterer sommerens bedste musikpakke, mens Roskilde er lige i hælene

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Vejle Boldklub

Lørdag hyldes de gamle helte på Vejle Stadion for en af de helt store præstationer i klubbens historie

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Good Food Group taber millioner: Krigen i Ukraine har afskåret Vejle-virksomheden fra to vigtige varer

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce