Annonce
Kultur

Fynbo og tyskere fuldender GTKs trup, som trods coroankrise skal i holdspil i Elitedivisionen

Den 26-årige tysker Leo Kim Schörner er ny mand i Give Tennisklub, og han skal dermed være med til at forsøge at forsvare guldet fra 2019. Arkivfoto
Den sportslige ledelse i Give Tennisklub har arbejdet hårdt på at få en slagkraftig trup på plads. Med tilgangen af fynske Morten Garbers og de to tyskere Leo Kim Schörner og Daniel Masur er puslespillet nu gået op. I denne uge blev det ydermere offentliggjort, at Elitedivisionen 2020 gennemføres trods coronakrise.

GIVE: GTKS Sportschef Lars Baes har siden årsskiftet været i gang med at tegne de store linjer op til den trup, der skal bære klubben succesrigt gennem den nye sæson, som klubben bekendt går ind til som titelforsvarer i den danske Elitedivision.

Sæsonen starter med en hjemmekamp i Elitedivisionen mod oprykkerne fra ATK, Arbejderens Tennis Klub, fra København den 16. maj. Og retningen er klar:

- Vores ambitionsniveau er på ingen måde lavere i 2020, end de var i 2019, og derfor har det været vigtigt for os at finde én eller flere fuldgode erstatninger for Andreas Bjerrehus, som har valgt at tørne ud for vores elitedivisionskonkurrenter, Århus 1900, i den kommende sæson. Derfor er det med både stolthed, at vi kan præsentere Morten Garbers, Daniel Masur og Leo Kim Schörner som nye GTK-spillere til 2020-sæsonen, siger Lars Baes.

35-årige Morten Garbers kan se tilbage på en fantastisk juniorkarriere, der indeholder sejre over så prominente navne som Gilles Simon, Andreas Seppi og Richard Gasquet.

Han var rangeret som nummer 12 i Europa i juniorårene, og han vandt som junior danmarksmesterskabet hele syv gange. Som senior har han vundet sølv ved DM i single, og han har spillet i Elitedivisionen for både OB og Fruens Bøge.

- Ligesom vi i GTK har tilknyttet tyskere spillere, er det også alment brugt, at danske spillere repræsenterer tyske klubber, og her kan det som en sjov fodnote nævnes, at Morten Garbers i den tyske holdturnering har spillet foran flere tusinde tilskuere mod selveste Michael Stich, der vandt Wimbledon i 1991 og guld ved OL i 1992, fortæller Lars Baes.

Klubben har fået Leo Kim Schörner anbefalet af en klubbens andre tyske spillere, Florian Barth, der har talt godt om sin tyske tenniskollega.

- Leo Schörner var i sine juniorår én af Tysklands absolut bedste spillere. I en periode var han fast bestanddel i top 30 på den europæiske rangliste. Som senior har han spillet professionelle turneringer på futures-touren, og pt. repræsenter han Klipper THC fra Hamburg i den tyske holdturnering, oplyser Lars Baes.

Den anden tyske tilgang, 25-årige Daniel Masur, fik i 2016 debut på det tyske Davis Cup-hold, og han har sin bedste rangering som nummer 203 på verdensranglisten.En signing som Lars Baes ikke tøver med at kalde et regulært scoop.

Annonce

Med tilgangen af først Andreas Hovesen, Morten Garbers og nu Leo Kim Schörner og Daniel Masur har vi 10 spillere i bruttotruppen. En stærk konkurrencedygtig trup, der naturligvis går benhårdt efter at komme i medaljespillet igen

Lars Baes, Sportschef Give Tennisklub

Holdspillet i elitedivisionen gennemføres trods coronakrise

Sportschefen kan ved samme lejlighed, forståeligt nok ikke uden at smile ganske bredt, konfirmere, at den tyske servekanon, Frederik Press, har sagt ja til at spille sin fjerde sæson i GTK, mens Marco Kirshcner og Florian Barth er med for tredje år i træk.

- Med tilgangen af først Andreas Hovesen, Morten Garbers og nu Leo Kim Schörner og Daniel Masur har vi 10 spillere i bruttotruppen. En stærk konkurrencedygtig trup, der naturligvis går benhårdt efter at komme i medaljespillet igen, siger Lars Baes med stærkt tryk på ordet benhårdt.

Dansk Tennis Union proklamerede onsdag den 22. april, at elitedivisioinen bliver gennemført, og det betyder altså, at GTKs elitedivisionshold skal i ilden i 'Gryden' allerede den 16. maj mod ATK fra København

- Vi er nu gået i gang med at undersøge, hvor mange tilskuere der må være til stede fordelt på hele vores tennisanlæg, hvilke forholdsregler vi skal tage osv. Det er jo naivt at forestille sig vores hjemmekampe afviklet på samme måde som de foregående sæsoner, men vi håber stadig at kunne åbne en smule op for tilskuere samt evt. vise kampene via streaming, siger Lars Baes.

Gives trupsammensætning kan dog afstedkomme lidt panderynker hos sportschefen, idet truppen jo består af både danske og tyske spillere, hvilket giver en ekstra udfordring, da grænserne stadig er lukkede.

- Den tyske regering kommer med nye udmeldinger den 30. april vedrørende deres situation, og indtil videre har de tyske tennisspillere fået besked på at holde sig fra tennisbanerne til 4. maj. Hvis vores tyskere ikke bliver klar, så har vi en stærk dansk stamme, som står klar til at levere alt, hvad der forventes kan, pointerer Lars Baes.

35-årige Mortens Garbers er klar til at tørne ud for Give Tennisklub i spson 2020. Arkivfoto
25-årige Daniel Masur, fik i 2016 debut på det tyske Davis Cup-hold, og han har sin bedste rangering som nummer 203 på verdensranglisten. Nu tørner han ud for GTK. Foto: GTK
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce