Annonce
Erhverv

Fyrede 160 i foråret: Nu uddeler mode-gigant millioner i bonus til ansatte

- Vi vidste ikke, hvor længe det ville vare. Til vores held åbnede verden delvist op i maj, hvor vi havde en masse af vores sommervarer på vej. Vi ender med at få nogle relativt pæne måneder, siger Jens Poulsen, adm. direktør i DK Company. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
DK Company har klaret sig bedre igennem corona-krisen end forventet. Koncernens 2200 ansatte belønnes med 20 procent ekstra i løn i november.
Annonce

Vejle: En tidlig julegave og et skulderklap.

Ledelsen i modekoncernen DK Company har oven på et turbulent år med corona valgt at give samtlige medarbejdere en julebonus, der svarer til 20 procent ekstra i løn i november. Bonussen løber samlet op over 10 millioner kroner.

DK Company har i alt 2200 medarbejdere, og omkring 350 arbejder på modekoncernens administration på Edisonvej i Vejle.

- Alle har stået sammen og knoklet. Da det så mørkest ud, kom vores medarbejdere til ledelsen og tilbød at gå 20 procent ned i løn i tre måneder. Da det så åbnede op igen, betalte vi lønnedgangen tilbage. Da vi i slutningen af året kunne se, at vi faktisk formåede at præstere overskud, vil vi gerne belønne alle, siger Jens Poulsen, der er administrerende direktør i DK Company.

Han kalder det for et pænt overskud trods en omsætning, der ender en halv milliard kroner lavere end budgetteret. Da regeringen lukkede detailsektoren i foråret, sendte DK Company 600 medarbejdere hjem med lønkompensation og endte med at afskedige 160 ansatte.

Omkring 40-50 har DK Company ansat igen, men det er ifølge direktøren for tidligt at skrue helt op for blusset og ansætte flere.

-  Vi har formået at tilpasse omkostningerne, så vi stadig kan tjene penge. Omkostninger drejer sig ikke kun om lønkroner. Vi rejser også mindre og bruger færre penge på marketing. Vi har ansat igen, fordi det begyndte at gå fremad, men vi har stadig solgt for en halv milliard kroner mindre. Når vi vækster igen, ansætter vi, men vi skal lige have den vaccine til at virke, siger Jens Poulsen.


Det er en fed følelse at sige, at da det gjaldt og stormede, stod vi sammen. Det giver både tilfredshed og taknemmelighed.

Jens Poulsen, adm. direktør i DK Company


Annonce

En grim indpakket gave

I krisetiden har ledelsen indført sloganet "nice to have og need to have", og beslutninger om nye møbler til showroom og tøjkollektioner har stået over for et kritisk blik.

-  Vi har brugt det slogan på stort og småt for at spare penge. Hvis det var nice to have, har vi ventet med det. Vi har gjort kollektioner mindre, optimeret og arbejdet mere effektivt, siger Jens Poulsen.

Krisen har også tvunget modegiganten til at tænke mere digitalt. Der er blevet investeret i udstyr, der har gjort det lettere at holde møder online mellem de forskellige kontorer.

DK Company

  • Er et af landets største tekstilkoncerner.
  • DK Company blev stiftet af Jens Poulsen i 2001 og har hovedsæde i Ikast.
  • DK Company forhandler brands som InWear, Matinique, Blend, b.young og Fransa.
  • Tøjet produceres fortrinsvis i Kina, Indien og Bangladesh.

Medarbejderne har også arbejdet mere hjemmefra, og ifølge Jens Poulsen har nogen arbejdet bedre på denne måde. Derfor er han klar til, at de ansatte i højere grad får mulighed for selv at strukturere arbejdsdagen. Han tror på, at DK Company ender med at komme styrket ud af krisen.

- Det er i en krise, at du vækster som virksomhed. Jeg mener, at det er her, du lærer og udvikler dig, siger han.

- Vi har lært meget af krisen. Jeg kalder det for en gave, som er pakket ind i grimt papir. Nu gælder det om at holde fast i det, vi har lært. Hver gang du har en slankekur, er der en fare for, at du genoptager de dårlige vaner, siger han.

De ekstra 20 procent i løn gives til alle på kontorerne i Ikast, Vejle og København, på indkøbskontorerne i Kina og Bangladesh samt medarbejderne i DK Companys egne butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce