Annonce
Vejle

Gå ud en tirsdag aften: Kom med til en rigtig flot hede i Randbøl

Blåfugl er en af de sommerfugle, som man opleve suge nektar i den blomstrende hedelyng. Foto: Finn Lillethorup
Annonce

Vejle: Heden skal opleves, når lyngen blomstrer – og det er i august. Naturvejleder Finn Lillethorup inviterer tirsdag 4. august på en gåtur ud over Randbøl Hede for at opleve den specielle natur. Det er gratis at deltage, men man skal bestille billet på økolariets hjemmeside, for der er maksimalt plads til 50 deltagere.

Hvis man vil med på turen, møder man bare op på P-pladsen ved Randbøl Hede lige vest for Frederikshåb på adressen Bøgvadvej 121, 7183 Randbøl. Turen begynder klokken 19 og slutter klokken 21.

Der er mange forskellige blomster og planter på heden, og der er både tyttebær, revling, blåbær og andre typiske hedeplanter. Naturvejlederen lokker med, at der måske undervejs bliver mulighed for at få en lille smagsprøve på nogle af hedens bær.

Randbøl Hede er et af de største sammenhængende hedearealer i landet. I 2018 husker nogen måske, at mere end 500 hektar af det store areal brændte af ved et uheld.

Heldigvis var der store områder, der ikke blev berørt af flammerne, og naturvejlederen vil også vise, hvordan planterne er ved at brede sig ud igen, så heden er ved at gendanne sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Sådan føles det at blive gammel

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce