Annonce
VEJLE

Gågaden gik online: 2600 droppede ind til udsalg på nettet -  det gentages tre aftener

Tirsdag aften holdt City Vejle livesalg fra fire forskellige butikker, og hos optiker Helle Hein var det mere butikkens koncept og historie, der blev præsenteret, mens vært Daniel "Hoffe" Hoff (til venstre) fik lejlighed til at prøve forskellige brillestel. Foto: City Vejle
City Vejle er ovenud tilfreds med premieren på sit livesalg i fire forskellige butikker tirsdag aften, og det virtuelle udsalg gentages tre aftener - i første omgang.
Annonce

Vejle: Gågaden er stort set lukket ned, men tirsdag aften gav City Vejle vejlenserne mulighed for at gå på forsinket januarudsalg i fire af midtbyens butikker.

På cityforeningens Facebook-side blev et kamerahold - med den lokale influencer Daniel "Hoffe" Hoff som vært - sendt rundt i byen: Først til de to tøjbutikker Ny Mundering og  "Momentum and friends", siden til optiker Helle Hein og til sidst til skohandler Helle M.

I løbet af den cirka to timer lange begivenhed så omkring 115 vejlensere med ad gangen, toppende med 130 hos Helle M. Men kunderne steg åbenbart ind og ud af butikkerne undervejs, for samlet var omkring 2600 forskellige Facebook-brugere inde og vende på livesendingen i løbet af aftenen.

Annonce

Ser det som en stor succes

- Jeg synes, det er en kæmpe succes, at næsten 3000 kiggede med i de lokale butikker. Det er jeg vildt stolt over. Det er første gang, at vi prøver det her, og vi fik en masse erfaringer, som vi kan lære af og rette til næste livesalg på torsdag, fortæller citychef Andreas Kiis Antonsen.

Det var vidt forskelligt, hvordan de enkelte butikker greb muligheden an. Hos de to tøjbutikker blev seerne præsenteret for de enkelte varer, som kort blev beskrevet, og så fik seerne oplyst udsalgspriser og tilgængelige størrelser.

Allan Sørensen (til højre) fik lejlighed til at præsentere en stor mængde varer hos "Momentum and friends", og de var alle sat ned til halv pris. Her har kunderne mulighed for at gense udsendelsen og fortsat købe varerne. Foto: City Vejle

Hos Ny Mundering skulle kunderne klikke sig videre på et link til butikkens webshop, hvor de blev ledt direkte hen til den ønskede vare. "Momentum and friends" præsenterede varerne med hver deres bøjlenummer, og så kunne kunderne skrive i Facebook-feedet, at de gerne ville købe varen og i hvilken størrelse.

Annonce

Grebet forskelligt an

- Jeg har talt med de fire butikker, og det er meget forskelligt, hvad de har fået ud af det. Ny Mundering solgte vildt meget på aftenen, mens Momentum har prøvet det før og har erfaring med, at mange kigger udsendelsen igennem en ekstra gang dagene efter, og her plejer salget at fortsætte to dage efter, fortæller citychefen.


Jeg synes, det er en kæmpe succes, at næsten 3000 kiggede med i de lokale butikker. Det er jeg vildt stolt over.

Andreas Kiis Antonsen, chef for City Vejle


I modsætning til de andre butikker valgte Helle Hein ikke at sætte nedsatte briller til salg på aftenen. Optikeren valgte i stedet at fortælle om butikkens koncept og satte gang i en konkurrence, hvor man kunne vinde et par briller.

- Helle Hein valgte at bruge livesendingen til at fortælle den gode historie om butikken, mens Helle M syntes, det var svært at sælge sko online. Men hun solgte nogle og havde en god aften, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Tager i Bryggen torsdag

City Vejle har i første omgang planlagt fire aftener med livesalg på nettet, og butikkerne har kunnet tilmelde sig efter først til mølle-princippet.

- Vi har fuldt hus til alle livesendinger og har alle 16 pladser optaget. Men hvis det har værdi for vejlenserne og for butikkerne, kan jeg ikke se begrænsningen. Men det skal give mening, hvis vi udvider det til flere aftener, siger citychefen.

På torsdag klokken 19 lægger vært og kamerahold vejen forbi Fri Cykler og de to tøjbutikker Only og Selected samt børnetøjsbutikken Name It.

Så torsdag åbner Bryggen også dørene for nogle af udvalgsvarebutikkerne - men kun for en kort bemærkning og kun online.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Annonce