Annonce
Sport

Går efter OL-kvalifikation: Island har indlysende motivation for at give Danmark en håndsrækning

Gudjon Valur Sigurdsson garanterer, at Island vil jagte de indlysende fordele ved at slå Ungarn og hjælpe Danmark mod mellemrunden. Foto: REUTERS/Marko Djurica
Den tidligere danske landstræer, Gudmundur Gudmundsson, og den veteran-fløjen Gudjon Valur Sigurdsson garanterer, at Island selvfølgelig er topmotiveret til at slå Ungarn og hjælpe Danmark i mellemrunden.
Annonce

Det er det rene vanvid at hævde, at Gudmundur Gudmundsson skulle ønske at tabe til Ungarn for at få Danmark ud af EM som en slags tak for sidst for den uskønne afsked som dansk landstræner.

Den nuværende islandske landstræner har - foruden motivationen for altid at vinde med sit hold - enorm interesse i at vinde over Ungarn. For det første får Island på den måde to point med på sin videre EM-færd, og for det andet vil det stille Island langt bedre i jagten på en billet til OL-kvalifikationen, der formentlig kræver en plads i top otte.

- Vi ser kampen som om, at vi allerede starter mellemrunden med den. Det betyder, at vi har en ny målsætning om, at vi meget gerne vil med i OL-kvalifikationen. Det er en meget høj målsætning for vores unge hold, og det betyder jo, at kampen betyder utrolig meget for os, understreger Gudmundsson.

- OL er vores store drøm, lyder det fra træneren, der vandt OL-guld med Danmark i 2016 og OL-sølv med Island i 2008.

Annonce

Fordel at få Danmark med videre

Dengang i 2008 var 40-årige Gudjon Valur Sigurdsson også med på holdet, og venstrefløjen, der har en fortid i det daværende AG København, er tilsyneladende ved at være træt af, at onsdagens kamp mod Ungarn hele tiden bliver drejet ind på at handle om Danmark.

- Vi har ikke Danmarks skæbne i vores hænder. I får det til at lyde som om, verden drejer sig om jer. Vi spiller en kamp mod Ungarn. Kampen mellem Island og Ungarn handler ikke om Danmark. Med al respekt for træneren, spillerne og Danmark som nation – jeg elskede at bo der – men dette er en kamp om to point for os, og hvis vi vinder, vil vi være virkelig, virkelig glade. Det er vores eneste mål, siger Sigurdsson, der håber at få det danske publikum på sin side i Malmø.

- Det vil være rart. De var mod os og kunne ikke lide vikingeklappet i den første kamp, griner han.

Han ser det heller ikke som en islandsk fordel at få Danmark ud af turneringen.

- Absolut ikke, for vi går efter olympisk kvalifikation, og Danmark er kvalificeret, så det er bedre at få dem med os. At gå videre med to point mere betyder, at vi har skæbnen i egne hænder, siger veteranen, der ikke vil spå om, hvorvidt det indtil nu velspillende islandske hold kan overraske og komme blandt de sidste fire hold i turneringen.

- Regn med os som et hold, der vil gå hårdt efter at vinde hver eneste kamp. Det er det eneste, jeg kan love. Vi tænker ikke på at vinde turneringen eller komme i semifinalen. Vi tænker på næste kamp, siger han.

Og det er onsdag klokken 18.15. Vinder Island kampen, kan Danmark komme i mellemrunden med en sejr over Rusland senere på aftenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Journalist går med vilje imod alle sædvanlige regler: Kaare jagter sandheden med anonyme kilder

Vejle

Sovende bilist anholdt

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce