Annonce
Erhverv

Går mod trenden: Corona har boostet eksporten hos proteinproducent

Der pakkes fortsat lastbiler i stor stil hos Triple A i Hornsyld. På trods af - eller måske snarere på grund af - coronakrisen er eksporten steget med 10 pct. Arkivfoto: Michael Svenningsen
De udenlandske kunder vil være sikre på at have nok sojaprotein på lageret, og derfor har Triple A i Hornsyld sendt 10 pct. flere produkter afsted, end der ved årets indgang var forventet.
Annonce

Hornsyld: Mens adskillige virksomheder på tværs af brancher og lande i stor stil har sendt medarbejdere hjem i kampen for overlevelse, kan Triple A i Hornsyld se anderledes positivt på coronakrisen.

Siden slutningen af januar er eksporten af sojaprotein til særligt grise nemlig ganske overraskende steget med 10 pct. mere end forventet.

Det sker som følge af de samme psykologiske mekanismer, der sendte danskere i hobetal afsted efter toiletpapir og gær, forklarer kommerciel direktør Jesper Harrestrup Bang.

- Eksportkunderne begyndte at reagere på en lidt anden måde, end vi ellers tænkte. De hamstrede ikke, men der blev taget et ekstra læs hjem til sikkerhedslageret. Ikke fordi der har været tvivl om vores evne til fortsat at producere, men om uvisheden om grænselukninger ville få betydning for transporttiden. De kan jo ikke pludseligt vente en uge ekstra med at fodre deres dyr, siger han.

Ikke overraskende er det særligt det genåbnede asiatiske marked, som har aftaget et større parti end ellers. Men også sydeuropæiske lande som Frankrig og Spanien har del i stigningen.

Asien har fået swung på igen, efter de har startet deres åbning tidligere end andre. Men også vores kunder i Sydeuropa er kommet på dupperne.

Jesper Harrestrup Bang, kommerciel direktør, Triple A

Annonce

Overtaget fra konkurrenterne

Med ekstra fyldte lagre hos kunderne kunne man drage den slutning, at den nuværende fremgang også ville følges op af en tilsvarende tilbagegang.

Det frygter Jesper Harrestrup Bang dog ikke. I modsætning til Triple A har nogle af de udenlandske konkurrenter nemlig ikke været i stand til at holde produktionen kørende. Det samme gør sig gældende for mere klassiske fødevareproducenter i samme segment.

- Vi kan se, at vi har substitueret alternative råvarer ud. Så selvom det trods alt har været sparsomt med nye kunder, forventer vi, at de eksisterende kunder også fremover vil aftage en højere mængde, siger Jesper Harrestrup Bang.

Triple A beskæftiger ca. 25 medarbejdere. Da produktionen allerede er gearet til en øger eksport, får situationen ikke betydning for fabrikken på Bjørnkærvej.

Triple A

Blev etableret i 2013 og har fabrik på Bjørnkærvej i Hornsyld.

Er en udløber af et patent fra Københavns Universitet, som fandt en vej til at omdanne soyabønner til rent soyaprotein.

Bag virksomheden står blandt andre Hornsyld Købmandsgård.

Beskæftiger ca. 25 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce