Annonce
Fredericia

Gård fra 1777 ønskes væk til fordel for nye boliger

Ejendommen på Stenhøjvej optræder i Kulturarvstyrelsens database over bevaringsværdige ejendomme med et foto fra 2010, men kommunens inspektion af ejendommen viser, at ejendommen er i meget dårlig stand. Ejerne ønsker at rive ejendommen ned, og det forslag er nu sendt i høring. Foto: Fredericia Kommune
Fredericia Kommune er indstillet på at give nedrivningstilladelse til bevaringsværdig gammel gård på Stenhøjvej. Nedrivningstilladelsen er i høring i disse dage. Der skal bygges lavt og tæt på grunden, hvis nedrivningen bliver godkendt.

Fredericia: Står det til ejerne af ejendommen Stenhøjvej 71, skal de gamle forfaldne bygninger rives ned og give plads til tæt-lav bebyggelse. De ældste af bygningerne er fra 1777 og er klassificerede som bevaringsværdige.

Der er fire ejendomme på matriklen, hvoraf stuehuset har bevaringsværdi 3, og stalden har bevaringsværdi 4.

- Vurderingen af bygningerne efter besigtigelse er umiddelbart dels, at de ikke har mange originale bygningselementer tilbage, dels at de er i meget dårlig stand. Ønsket er at bygge et mindre antal tæt-lav boliger på grunden. Det giver den eksisterende lokalplan mulighed for, oplyser Tabita Nyby, leder af planafdelingen i Fredericia Kommune.

Bygningerne er optaget som bevaringsværdige i Fredericia Kommuneplan 2013-2025.

Bygningerne må ikke rives ned, før beslutningen har været annonceret i mindst fire uger, og bemærkningerne under høringsfasen er med til at afgøre, om kommunen vil give nedrivningstilladelse.

Høringsfristen udløber 4. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Hedensted

Museer klar til åbning: Vi glæder os

Annonce