Annonce
Børkop

Gårslev bliver hjemsted for ny el-hockeyklub

Billedet her er taget i Aabenraa, hvor der var stævne i el-hockey. Gårslev får sin egen el-hockey klub i slutningen af februar. Arkivfoto

Den første el-hockeyklub i Trekantområdet skal snart åbne. Den kommer til at ligge i Gårslev.

Gårslev: Søndag den 24. februar klokken 10 går det løs.

En vaskeægte nyhed ruller ind på hallens gulv. Gårslev Gymnastikforening starter et nyt hold, og der er tale om et hold, som man ellers skal til Aabenraa eller Aarhus for at finde tilsvarende. Et el-hockeyhold.

- Vi er utrolig stolte over at kunne tilbyde el-hockey som den eneste forening i Trekantområdet. Der findes ingen lignende tilbud inden for en times transporttid, hvilket afholder mange familier fra at deltage i sådanne aktiviteter, og det ønsker vi at lave om på. Målgruppen vil primært være børn og unge med fysiske handicaps, og vi glæder os til at tage imod en masse glade børn og forældre, siger formanden for Fitness i Gårslev, Lars Fogt Andersen.

Annonce

Støttet med knap 400.000 kroner

Elsassfonden har støttet den kommende el-hockeyklub med 305.000 kroner, og derudover har Parasportsrådet bevilget 80.000 kroner til projektet.Pengene skal gå til opstartsudgifter, der blandt andet udgøres af otte hockeysport-stole og andet opstartsudstyr. Disse stole kan udstyres med en ledsagerstyring, der monteres på ryggen af stolen, så også børn og unge med kognitive udfordringer, der ikke selv kan læse og lære spillet, kan få glæde af fællesskabet i holdsporten.

Stolen giver dem altså mulighed for at være en del af et team i underholdende omgivelser og at deltage i stævner, der både afholdes af klubber i Danmark, men også i udlandet.

Informationsmøde

Indtil videre er der tre, som har meldt sig, men det tal forventes at blive noget større.

- Vi er først lige gået i gang med at reklamere mere for klubben, og vi henvender os geografisk meget bredt, så vi kommer ud til mange. Desuden holder vi et informationsmøde i uge seks, så stille og roligt får vi gjort mere og mere opmærksom på den nye mulighed, vi tilbyder, siger han.

Gårslev Gymnastikforening er meget involveret i at realisere Foreningen Gårslevhallens investering i "Fitness for Alle".

Det er en national kampagne, der skal skabe innovative og nytænkende tiltag, der gør fitness tilgængelig for mennesker med bevægelseshandicap, og her er Gårslevhallen valgt ud som et af tre steder i landet, hvor der gøres ekstra for folk med bevægelseshandicap.

- El-hockeyklubben hænger jo rigtig godt sammen med det nye koncept i hallen, og vi ser frem til at komme i gang med den nye klub, siger Lars Fogt Andersen.

Glæde i parasportråd

Tage Schmidt, der er formand for Parasportsrådet i Vejle Kommune, glæder sig også til, at det nye tilbud skydes i gang i starten af de nye år.

- Vi er glade for, at det tætte samarbejde mellem Gårslev Gymnastikforening, Parasport Danmark og Parasportsrådet har båret frugt. Som Parasportsråd ønsker vi på den ene side at understøtte den eksisterende parasport i kommunen, og på den anden side har vi et stort ønske om at skabe nye klubber og tilbud - præcis som det er sket her, udtaler Tage Schmidt i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce