Annonce
Børkop

Gårslev Byfest mod nye tider

FunRun var et kæmpe hit ved årets sommerfest i Gårslev, og både sommerfest og FunRun vender tilbage i 2019. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Næste år vender Gårslev Byfest tilbage. Og der udvides med enkelte nye arrangementer. Bag kulissen bliver byfestudvalget til en forening.

Gårslev: Byfesten i 2018 blev en stor succes, og nu ligger det helt fast, at der også kommer en byfest i 2019. Den vil komme til at minde om dette års fest, men dog med mindst en festlig tilføjelse.

- Konceptet bliver det samme. Vi arbejder ud fra et motto om "keep it simple", hvor foreningerne selv står bag arrangementerne. Der vil blive budt på nogle kendte ting som banko og ølsmagning, men derudover ved vi allerede nu, at der også vil være en "nyhed" i form af en aftenfest kun for voksne. Den fest var en del af byfesten for år tilbage, og nu vender den tilbage, siger Signe Bendorff Hansen fra byfestudvalget.

En anden ting, der vender tilbage er FunRun, hvor man løber rundt i byen og bliver "malet" til undervejs.

- Det var en kæmpesucces, og den vil vi selvfølgelig meget gerne følge op på næste år. Det var altså en forrygende sjov eftermiddag, siger hun.

Annonce

Billetter sættes til salg

Da der i august var byfest i Gårslev, var det helt store hit et såkaldt FunRun.Her deltog 350 løbere et motionsløb, hvor de blev godt og grundigt farvet til. Arrangørerne havde ikke forventet at så mange ville deltage, men løbet viste sig at være meget populært.

Det løb kommer til at finde sted igen i 2019, og billetter bliver sat til salg allerede fra lørdag 1. december. Det vil ske på fun-run.dk

Møde gav input

Der er ganske vist en mangeårig tradition med byfest i Gårslev, men intet skal tages for givet.

I 2017 var byfesten nemlig sat i bero. Der skulle nye kræfter til, og et nyt kuld meldte sig til at arrangere byfesten, så der i år atter var fest i Gårslev.

I oktober blev der så afholdt et evalueringsmøde.

- Vi blev enige med os selv om, at vi ville invitere alle med til det møde, både foreninger og private, og det viste sig at være en god idé, for der mødte virkelig mange op. På det møde fandt vi ud af, hvor stor betydning byfesten har for byen. Alle var glade for, at festen ikke døde ud. På mødet fik vi mange gode input til, hvad der var gået godt, og hvad der skal strammes op på, og det er værdifuld viden for os at tage med videre, siger Signe Bendorff Hansen.

Stifter en forening

En ting, man også går videre med, er selve udvalgets måde at organisere sig på. Byfestudvalget er egentligt bare en flok mennesker, som samlede sig, men nu skal tingene sættes mere i system.

- Vi laver udvalget om til en forening. Det er et naturligt skridt at tage, for det betyder, at vi får et sted, hvor tingene er samlet på en mere praktisk måde, siger Signe Bendorff Hansen.

Der vil være stiftende generalforsamling til januar. Næste byfest finder, vanen tro, sted i uge 33.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce